După cum au declarat reprezentanții Netflix, anulările unor producții au loc în urma analizelor referitoare la raporturile dintre audiența pe care o obțin și costurile pe care le implică. Iată ce seriale anulează și ce păstrează Netflix.
După cum au declarat reprezentanții Netflix, anulările unor producții au loc în urma analizelor referitoare la raporturile dintre audiența pe care o obțin și costurile pe care le implică. Iată ce seriale anulează și ce păstrează Netflix.
Serialele „Regatul umbrelor” / „Shadow and Bone” și „Glamorous”, dar și producții de animație precum „Agent Elvis”, „Farzaar” și „Captain Fall” nu vor reveni cu noi sezoane la Netflix.
Anunțul sistării acestor producții așteptate vine pe fondul evaluării de către platformele de streaming și radiodifuzorii de la Hollywood a impactului produs de oprirea lucrului, timp de mai multe luni, din cauza grevelor scenariștilor și actorilor, scrie variety.com.
Unele surse spun că hotărârea Netflix de a anula producțiile respective are motive diverse, inclusiv consecințele și impactul grevelor, deoarece în acest moment industria filmului evaluează programele de producție și planifică schimbările care vor avea loc.
După cum au declarat reprezentanții Netflix, anulările unor producții au loc în urma analizelor referitoare la raporturile dintre audiența pe care o obțin și costurile pe care le implică. În cazul serialelor precum „Agent Elvis”, „Glamorous”, „Farzaar” și „Captain Fall”, fiecare dintre acestea a fost difuzat doar un sezon înainte de anulare. Pe de altă parte, mult mai cunoscutul „Regatul umbrelor” / „Shadow and Bone” a fost anulat după difuzarea celui de-al doilea sezon, care a ajuns pe platformă la mijlocul lunii martie.
Ecranizare a seriei literare de succes scrise de Leigh Bardugo, serialul o urmărea pe tânăra cartografă Alina Starkov (Jessie Mei Li), care se transforma dintr-o orfană modestă în salvatoarea regatului Ravka. Ea era apoi dusă de câțiva războinici Grisha conduși de generalul Kirigan (Ben Barnes) la palatul regal, unde urma să fie antrenată pentru a distruge Falia care teroriza regatul. În ciuda faptului că serialul s-a bucurat de un public considerabil și a inspirat o întreagă franciză de jocuri video, Netflix a decis, în cele din urmă, să îl anuleze. Motivul invocat ar fi acela că sezonul al doilea al serialului nu a mai avut același avânt ca primul, petrecând cinci săptămâni în top 10 Netflix de limbă engleză, dar fără a mai ajunge pe locul întâi.
În privința producțiilor animate, „Captain Fall” a fost prevăzut inițial să aibă douăzeci de episoade, iar primul sezon să fie difuzat în două părți. Netflix a renunțat însă la el după ce prima parte nu a reușit să întrunească audiența suficientă pentru a fi continuat.
În ciuda anulărilor altor seriale de animație populare, precum „Disenchantment”, „Inside Job”, „Q Force” sau „Big Mouth” (al cărui ultim sezon, opt, va fi difuzat în 2024), Netflix continuă să investească în producții de acest gen, cu Billy Wee, fost director executiv la HBO Max, pe post de director al departamentului.
În timp ce a anulat multe producții, Netflix a dat undă verde, pe de altă parte, pentru noi sezoane ale unor producții ca „One Piece”, „Ginny și Georgia”, „Outer Banks”, „Avocatul din limuzină”, „XO, Kitty”, „Fluturi în stomac”, „Agentul de noapte”, „Diplomata”, „FUBAR”, „Dulcile magnolii” și „Castlevania: Nocturne”.