Homepage  / Seriale turceşti

Seriale turcești. Topul celor mai bune seriale și filme turcești

Seriale turcești. Topul celor mai bune seriale și filme turcești

de Redactia Tvmania

În ultimii ani, serialele turcești au captivat atenția telespectatorilor și au avut un succes răsunător. Competiția este mai mult decât acerbă în acest domeniu pentru ca mai bine de 50% dintre producțiile anuale ale principalelor canale de televiziune sunt anulate după primele câteva episoade.  Pe cele mai multe le poți vedea la TV, la posturile de televiziune românești precum Kanal D sau Happy Channel, sau pe Netflix.

Cele mai bune filme și seriale turcești – Ultimele noutăți

UPDATE 7 FEBRUARIE 2022: Luna februarie 2022 aduce pe micile ecrane seriale pentru toate gusturile, producții turcești sau americane, romantice sau thrillere psihologice. Iată lista de seriale noi la tv în 2022.

Din 7 februarie, în fiecare luni şi marţi, de la ora 23:30, imediat după “Fiica ambasadorului”, iubitorii serialelor turceşti vor putea urmări la Kanal D o nouă producţie de succes: “Ramo”.

Multe astfel de seriale sunt difuzate și la noi la televizor, însă, nu toată lumea are poate să fie în fața micului ecran la o oră fixă, în diverse zile. Drept urmare, există și platforme online unde fanii serialelor turcești se pot delecta cu astfel de producții.

Iată care sunt platformele unde putem vedea seriale turcești online.

UPDATE 6 decembrie: Iată un top cu cele mai bune filme și seriale turcești din 2021 pe care le găsești doar pe Netflix.

Serialele turcești au luat un adevărat avânt în ultima perioadă. În Turcia, competiția este cu adevărat strânsă: mai mult de jumătate dintre serialele turcești sunt anulate după primele câteva episoade. În timp ce unele dintre producții pot fi urmărite la TV, pe posturile de televiziune, sunt câteva titluri care pot fi urmărite doar online. Iată ce filme, respectiv seriale filmate la turci pe care le poți vedea doar pe Netflix.

UPDATE 15 noiembrie: Care sunt serialele turcești așteptate în 2022, fie că vorbim de Netflix sau de mici ecrane.


UPDATE 30 septembrie: Trei dintre cele mai recente seriale de succes din Turcia – „Maraşli”, „Ramo” și „Son Yaz” – au fost licențiate și în România, a anunțat compania de distribuție Inter Medya.

„Maraşli”, cu titlul internațional „The Trusted”, unul dintre cele mai populare seriale ale lui 2021 în Turcia, a fost cumpărat de Pro TV și „Ramo” și „Son Yaz”, Kanal D.

UPDATE, 22 septembrie 2021: Seriale turcești cumpărate și în România, pe care încă le așteptăm la televizor

Distribuitorii internaționali de seriale turcești au obiceiul de a anunța oficial atunci când producții din portofoliul lor sunt vândute în diverse țări. Așa am aflat că următoarele 4 titluri au fost cumpărare spre difuzare și în România. Când anume vor fi însă lansate, rămâne să așteptăm și să aflăm.

Update 20 septembrie. „Căsătorie cu bucluc”, serial turcesc lansat în 2019, cu Caglar Ertugrul și Burcu Özberk în rolurile principale, se vede în premieră în România la postul Pro 2 de marți, 5 octombrie.

Update, 11 septembrie 2021: Burak Özçivit se întoarce pe micile ecrane turcești din 13 octombrie cu rolul lui Osman Gazi

UPDATE, 19 iunie 2021: 5 seriale turcești pe care să nu le ratăm la Netflix

Platforma Netflix vine cu o ofertă greu de refuzat pentru iubitorii genului. 5 producții „un pic’ altfel, dar cu aceiași actori îndrăgiți, vă așteaptă să le descoperiți.

UPDATE, 14 iunie 2021: Beren Saat se întoarce la Netflix cu sezonul 3 din „The Gift”/„Atiye”

Update, 17 aprilie 2021: Ce seriale turcești au mai cumpărat televiziunile din România: 3 titluri noi

Distribuitorul a două seriale turcești a anunțat că și-a vândut producțiile și în România.

Update, 7 aprilie: 6 seriale turcești ale căror sezoane noi le așteptăm și pe micile ecrane românești

„Jurământul’, „Mă numesc Züleyha’, „Prețul fericirii’, „Hercai’, „Legea familiei’ și „Prizoniera destinului’ – aceste șase seriale turcești, cunoscute și îndrăgite de telespectatorii români, au sezoane noi, în plină desfășurare acum, în Turcia. Dar ce știm despre viitorul lor?

Lista celor mai bune seriale turcești

Protectorul Istanbulului 

Acesta a fost primul serial turcesc realizat de Netflix, dar care a înregistrat un succes uriaș, mai ales în rândul tinerilor. Serialul îți spune povestea lui Hakan, un tânăr care descoperă, în urma unei legături cu o lume veche, că menirea sa pe acest pământ este să protejeze orașul Istanbul. El primește puteri mistice și rolul de protector al orașului natal, însă provocările se țin lanț pentru el, deoarece nu se simte pregătit să își asume așa o responsabilitate. 

Jurământul (Yemin) 

Jurământul este unul dintre serialele difuzate in prezent de Happy Channel, se poate vedea luni, marți și miercuri de la ora 20:00. Este difuzat în reluare de Happy Channel marți, miercuri și joi de la ora 09:15.

Yemin este un serial turcesc de dramă produs de Kanal 7. Rolurile principale sunt interpretate de Özge Yağız și Gökberk Demirci. Cu toate acestea, Özge Yağız a plecat după sezonul 2 și, prin urmare, a fost înlocuit de Cansu Tuman pentru sezonul 3. Ayhan Özen a fost directorul seriei Yemin din sezonul 1-2.

Seriale turcești istorice – Putere și glorie (Dirilis: Ertugrul)

Acțiunea serialului se desfășoară în secolul 13, iar firul narativ descrie viața lui Ertuğrul, tatăl lui Osman I, întemeietorul Imperiului Otoman. În “Putere și Glorie” (Diriliș: Ertuğrul) veți vedea cum un singur om poate schimba soarta întregii lumi. Veți fi purtați în povestea plină de aventură a lui Ertuğrul, în lupta acestuia împotriva cavalerilor templieri și a mongolilor, luptă care va duce la nașterea Imperiului Otoman.

Suleyman Magnificul – Muhtesem Yuzyil (2011–2014)

Toata lumea a auzit de celebrul Suleyman Magnificul. Pe parcursul celor 149 de episoade, avem ocazia să aflăm povestea remarcabilă a sultanului şi a provocărilor întâmpinate de-a lungul domniei sale. ​La vârsta de douăzeci și șase de ani, Suleyman a devenit cel de-al zecelea sultan al Imperiului Otoman, având ca scop construirea celui mai puternic imperiu. Timp de 46 de ani, Suleyman Magnificul a condus strălucit Imperiul Otoman, în ciuda intrigilor şi a luptelor din culisele puterii. 

În bătaia inimii

Tot în topul celor mai bune seriale turcești se află și “În bătaia inimii”, pe locul 4 în topul Forbes, datorită încasărilor de peste 44 de milioane de lire turcești. Serialul aduce în prim plan povestea unui bărbat carismatic, dar extrem de puternic ce și-a câștigat respectul celor din jur datorită atitudinii sale. El și-a format o familie, însă viața sa nu este atât de liniștită pe cum se credea. Bărbatul oscilează între două femei, iar de aici lupta este pe cale să înceapă. 

Inimă schimbătoare (Hercai) 

Kanal D aduce in atentia fanilor serialelor turcești o nouă producție impresionantă, „Hercai”/ („Hercai”), povestea tulburatoare a unei tinere care plătește pentru greșelile din trecut ale familiei sale. „Hercai” îi are în centrul acțiunii pe Reyyan (interpretată de Ebru Şahin) și Miran (Akın Akınözü), doi tineri ale căror vieți, pline de traume din copilărie, ajung să se întâlnească, să se îndrăgostească și să lupte pentru dragostea lor, în ciuda tuturor obstacolelor vieții. 

https://www.youtube.com/watch?v=KW0wwEheLz4&ab_channel=KanalDRomania

Răzbunare pe tocuri

Unul dintre cele mai apreciate seriale turcești de către publicul feminin. Vei urmări poveștile de viață a patru femei, prietene din copilărie, dar care într-un moment al vieții părăsesc gașca și o iau pe drumuri separate. După mulți ani, una dintre ele dorește să reia legăturile cu cele trei, însă scopul său nu este tocmai unul prietenos. 

La răscruce

Fanii serialelor turcești vor avea ocazia să descopere, pe lângă o intrigă puternică și o dinamică aparte a firului epic, și actori apreciați de publicul din România, care s-au remarcat în producții difuzate anterior de Kanal D.  Superstarurile Kıvanç Tatlıtuğ (rolul Kadir) și Elçîn Sangu (Zeynep Tunc) au apărut în serialul „În dragoste și în război”, difuzat tot de Kanal D. Aceștia formează o distribuție de excepție în serialul “La răscruce”, o poveste impresionantă despre faimă, regăsiri, alegeri, orgolii și puterea vindecătoare a dragostei, în lupta pentru supraviețuire.

Intriga serialului “La răscruce” începe puternic și îl are în centrul acțiunii pe Kadir (Kıvanç Tatlıtuğ) care își pierde soția și fiica într-un cumplit act terorist.

Povestea noastră

Povestea lui Filiz, o tânără curajoasă și ambițioasă care se ocupă de întreținerea familiei numeroase. Aceasta este părăsită de mama sa și este obligată de situație să aibă grijă de ceilalți membrii ai familiei. Ea nu se gândește deloc la o relație de dragoste, însă situația se complică odată cu apariția unui tânăr carismatic în viața ei. 

Femeie în înfruntarea destinului / Kadin

Protagonista serialului “​Femeie în înfruntarea destinului” ​este ​Bahar, care a fost abandonată de mama ei din fragedă pruncie, şi-a pierdut tatăl şi bunicul, s-a luptat cu sărăcia şi a încercat din răsputeri să depăşească greutăţile vieţii. Totul culminează cu moartea soţul ei. Rămasă singură cu doi copii, Bahar trebuie să facă orice pentru a-i proteja. Povestea ei de viaţă prezintă provocările unei femei puternice în societatea modernă. 

Lansat în toamna trecutã în Turcia, cel de-al treilea sezon al serialului „Femeie în înfruntarea destinului” (”Kadin”/”Woman”) va putea fi urmãrit şi în România, în premierã şi în exclusivitate la Happy Channel.

Filinta

Filinta este un serial turcesc de televiziune e creat pentru TRT1 de Yusuf Esenkal și Serdar Öğretici. Filmat în studioul de film Seka Park, este cel mai mare serial de televiziune din Turcia.  A avut premiera pe TRT1 în Turcia pe 23 decembrie 2014. Acțiunea are loc în Istanbulul secolului al XIX-lea, unde un tânăr polițist criminalist se îndrăgostește de fiica unui bogat.

Miracle in Cell No. 7

Drama turcească „7. Koğuştaki Mucize’, cu Aras Bulut Iynemli în rolul principal, este numărul 1 pe Netflix Franța și numărul 4 pe Netflix România.

Miracle in Cell No. 7 este un film dramatic turcesc din 2019 regizat de Mehmet Ada Öztekin. Este o adaptare oficială a filmului de comedie-dramă sud-coreean 2013 Miracle in Cell No. 7, utilizând aceeași premisă, dar cu schimbări semnificative în poveste, personaje și ton.  A fost propunerea Turciei pentru cel mai bun lungmetraj internațional la cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar, dar nu a fost nominalizat.

Pasărea de smarald (Zumruduanka)

În ianuarie 2020 a început difuzarea în Turcia a unei drame intense, în care personajele principale sunt interpretate de Alp Navruz, Ceren Yılmaz, Miray Akay și Hatice Aslan. Zumrut provinde dintr-o familie fără posibilități materiale. Mama lui Zumrut țese tot felul de intrigi pentru a-și căsători fiica într-o familie bogată, cea care dețin fabrica în care lucrează. Deși a primit o cerere în căsătorie de la moștenitorul familiei Demirkan, Zumrut nu îi spune mamei ei. Totul pentru că inima ei încă arde pentru un alt bărbat, ucis în serviciul militar în Siria. Cum își va alina Zumrut pierderea și cum va face față presiunilor mamei ei, vei putea afla doar urmărind Pasărea de smarald. În Turcia se difuzează la televizor, la noi deja au fost traduse în română episoadele pe net.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton