; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Stalpii Pamantului

Seriale în premieră la FilmBox: „Exonerat”, o revelație în Norvegia, și „Stâlpii pământului”, mini-serie cu 3 nominalizări la Globul de Aur

28 April 2017

„Exonerat', un serial dramatic norvegian de succes, și „Stâlpii pământului', mini-serie de 3 ori nominalizată la Globul de aur, cu Ian McShane și Donald Sutherland, sunt cele două premiere care vor încânta telespectatorii FilmBox în prima săptămâna a lunii mai.

„Exonerat', serialul în 10 părți care începe la FilmBox Premium, a fost considerat revelația anului 2015, în Norvegia. Primul episod a avut o audiență record de 660.000 de telespectatori, o cifră impresionantă raportată la populația totală a țării care numără numai 5 milioane de locuitori.

O poveste captivantă, filmată în unele dintre cele mai frumoase regiuni din Norvegia, „Exonerat' va fi difuzat, începând cu 2 mai, în fiecare marți, de la ora 21:00, pe FilmBox Premium.

Astăzi, #FilmBoxRomania vă pregătește o nouă premieră. „Exonerat', serialul revelație din Norvegia, spune povestea omului de afaceri Aksel Borgen, pentru care întoarcerea în orașul său natal înseamnă și confruntarea cu fantomele trecutului. Ne vedem diseară, de la 21:00, pe FilmBox Premium

Posted by FilmBox Romania on 2 Mai 2017

Firul acțiunii îl urmărește pe Aksel Borgen, interpretat de Nicolai Cleve Broch, un om de afaceri care, după ce a petrecut 20 de ani construindu-și o carieră de succes în Asia, este nevoit să se întoarcă acasă, în orașul său natal, pentru a salva de la faliment cea mai mare companie locală. Dar, odată cu reîntoarcerea, apar și amintirile de acum 20 de ani când Aksel a fost judecat pentru uciderea iubitei sale. Deși achitat, mulți locuitori încă îl consideră vinovat.

Deși la prima vedere, ar putea părea un serial polițist, fiind bazat pe  cazul real al uciderii unei tinere de 17 ani, creatorul „Exonerat', Siv Rajendram Eliassen, a declarat:

„Am vrut să pun accent mai ales pe latura psihologică a personajelor. Nu m-a interesat atât de mult să aflu cine este vinovat de crimă, ci să scot în evidență lupta lui Aksel de a fi acceptat din nou de societate'.

„Stâlpii pământului', bazat pe romanul omonim al lui Ken Follett

Cea de-a doua premieră a săptămânii este „Stâlpii pământului', un serial istoric, nominalizat de 3 ori la Globul de Aur, despre Anglia secolului al XII-lea și sângeroasa luptă pentru putere care a avut loc în acea perioadă. Primul episod va fi difuzat pe FilmBox Extra HD, sâmbătă, 6 mai, de la ora 22:00.

Bazat pe romanul cu același nume al lui Ken Follett, premiera de la FilmBox Extra HD are o distribuție celebră, care îi include pe:

  • Matthew Macfadyen („Pride and Prejudice', „Robin Hood')
  • Donald Sutherland („M*A*S*H*', „Ordinary People'),
  • Ian McShane („Deadwood').

Ian McShane, a cărui prestație în rolul arhidiaconului Waleran Bigod i-a adus acestuia nominalizarea la Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o mini-serie, a declarat despre „Stâlpii pământului':

„Succesul serialului este garantat. Este o carte atât de iubită, un bestseller, plus ca există și câteva scene mai fierbinți care fac acțiunea încă și mai interesantă'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare