Homepage  / Seriale britanice

„Downton Abbey” revine pe micul ecran cu sezonul 7. Ce spune creatorul Julian Fellowes despre noua serie

„Downton Abbey” revine pe micul ecran cu sezonul 7. Ce spune creatorul Julian Fellowes despre noua serie
11

de Cristina Țapu,

Vești bune pentru fanii serialului Downton Abbey". Drama de epocă, al cărei ultim episod a fost difuzat în urmă cu puțin peste opt ani, revine în mod surprinzător într-o a șaptea serie. Iată detaliile!

Downton Abbey” revine pe micul ecran cu cel de-al șaptelea sezon

Producătorii speră că vor reuși să readucă o parte dintre actorii de renume, precum Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern și Joanne Froggatt, care au apărut în cele șase sezoane anterioare și în cele două filme derivate.

Noul sezon, care este filmat la castelul Highclere din Hampshire și care acoperă numeroasele schimbări sociale și evenimente mondiale dintre 1912 și 1928, este așteptat pe ecran la sfârșitul anului 2024.

Ce spune creatorul Julian Fellowes despre noul sezon

Episoadele vechi din Downton sunt foarte vizionate pe platforma de streaming a canalului ITVX, așa că cei din interiorul televiziunii vor să facă tot ce pot pentru a împiedica trecerea la rivali precum Netflix sau Amazon.

„Epoca de Aur” trebuia să fie un prequel pentru „Downton Abbey”. Care este povestea din spatele serialului de pe HBO MaxIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Mail on Sunday a dezvăluit în luna mai a anului trecut că șefii sperau să reînvie serialul, iar în decembrie 2023, creatorul Julian Fellowes nu a exclus revenirea pe micul ecran atunci când a fost întrebat dacă există șansa lansării unui nou sezon.

„Mi-am luat rămas bun de atâtea ori de la Downton și am scris ultima scenă de vreo șase sau șapte ori. Acum am renunțat la obiceiul de a face declarații permanente cu privire la faptul că a dispărut sau nu de pe micile ecrane”, a declarat acesta.

„Downton Abbey”, un serial de succes la nivel mondial

Acțiunea se desfășoară pe proprietatea fictivă Downton Abbey, casa nobiliară a contelui și contesei de Grantham, și explorează viața aristocratică a familiei Crawley și a personalului lor în timpul domniei regelui George al V-lea.

Prima serie a cuprins doi ani înainte de izbucnirea Marelui Război și a debutat cu știrea scufundării Titanicului în 1912. A doua serie a acoperit perioada 1916-1919, iar episodul special de Crăciun din 2011 s-a concentrat pe evenimentele din Crăciunul anului 1919 și debutul anului 1920. A treia serie s-a încheiat în toamna anului 1921.

Filmul „Downton Abbey” (2019), regizat de Michael Engler, a urmărit vizita regelui George al V-lea (Simon Jones) și a reginei Mary (Geraldine James) la conacul Downton și s-a încheiat cu un bal somptuos organizat de familia Crawley în cinstea înalților oaspeți.

Lungmetrajul a avut premiera în septembrie 2019 și s-a bucurat de cea mai profitabilă lansare din istoria distribuitorului său, Focus Features, încasând 31 de milioane de dolari în weekendul de premieră. Filmul a avut încasări totale de 237,8 milioane de dolari la nivel internațional.

Sursă foto: Hepta – Arhivă TV Mania!

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton