; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Richard Hammond

Seria „Știința prostiei” revine cu sezonul al 2-lea la National Geographic

11 February 2015

Noul sezon al seriei „Știința prostiei' – care începe la National Geographic pe 15 februarie și va fi difuzat duminica, de la ora 20.00 – continuă analizele din perspectiva fizicii, biologiei și chimiei pentru a înțelege ce erori au dus la eșecul încercărilor curajoase ale semenilor noștri.

Richard Hammond

Prezentatorul Richard Hammond (45 de ani) ia ca obiect de studiu câteva din nenumăratele clipuri virale de pe internet și ne oferă un curs științific intensiv în care aflăm despre energia potențială gravitațională sau traiectoria optimă, cu explicații grafice în forma animațiilor special realizate sau filmărilor super slow motion.

Află ce se întâmplă – și de ce – când bicicliștii acrobați plonjează cu botul înainte, când cei cărora le place să sară în mulțime și să fie purtați pe brațe estimează eronat efectele gravitației sau când unii temerari încearcă să facă schi nautic fără schiuri.

O fi doar apă ceea ce lovesc, dar impactul este echivalent cu o lovitură în față cu un sac de făină de cinci kilograme, lansat cu viteza de 40 km/h.

Și, nu în ultimul rând, află de ce o plimbare cu bicicleta Segway nu e întotdeauna o plăcere, așa cum au descoperit unii cascadori amatori care au cam pierdut controlul vehiculului.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare