; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dark Tower

Seria de romane „Turnul întunecat”, de Stephen King, se lansează la Nemira în același timp cu filmul

21 July 2017

Seria „Turnul întunecat', de Stephen King, se lansează acum în colecția Nautilus a editurii Nemira, într-o nouă prezentare paperback. Relansarea vine odată cu intrarea în cinematografele din România a ecranizării seriei, cu Idris Elba și Matthew McConaughey în rolurile principale.

„Turnul întunecat' este un dark fantasy cu elemente de horror, science fiction, aventuri pe fundal de western. Considerată magnus opus lui Stephen King, seria a fost scrisă pe o perioadă foarte lungă de timp, din 1970 și până în 2004, autorul pornind de la ideea de a scrie un fantasy inspirat de J.R.R. Tolkien și de westernurile lui Sergio Leone.

Roland Deschain, ultimul pistolar, un singuratic care ne va bântui imaginația, pornește într-o călătorie printr-un deșert aproape postapocaliptic, în căutarea omului în negru și având ca destinație misteriosul Turn întunecat. În lumea lui fără speranță, cunoaște o femeie seducătoare și se împrietenește cu Jake din New York.

Pe de o parte de un realism crud, pe de altă parte de un onirism de basm, „Pistolarul' deschide seria „Turnul întunecat'. Peisajul prin care merge Roland seamănă cu Vestul Sălbatic, dar este o variantă dintr-un viitor postapocaliptic sau dintr-un univers paralel.

Ecranizarea seriei făcută de Columbia Pictures intră în cinematografele din România pe 4 august și este distribuită de Intercomfilm.

 Vezi galeria foto >
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare