; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Brexit Irina Pacurariu in Scotia

Seria de reportaje „Românii după Brexit” vine la TVR 1

01 September 2016

După ce în vară, a fost difuzat de TVR Internațional, cel mai nou proiect cu şi despre românii care trăiesc în Marea Britanie se vede la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, pe 5, 6 şi 7 septembrie, de la ora 21.00.

Irina Păcurariu

Irina Păcurariu

În 24 iunie 2016, cei mai mulţi locuitori din Marea Britanie au votat BREXIT. Ce se va întâmpla după Brexit? Cu economia, cu locul de muncă, cu ziua de mâine… Întrebarea îi îngrijorează pe britanici, dar şi pe cei peste 200.000 de români care acum trăiesc în Marea Britanie.

De la aceste întrebări a pornit şi noul proiect al postului TVR Internaţional dedicat diasporei româneşti. Astfel, realizatoarele TVR Irina Păcurariu, Angela Avram şi Carmen Târnoveanu au ajuns în trei mari zone diferite ale Regatului Unit, în mijlocul comunităţilor româneşti de acolo. Irina Păcurariu a ajuns în Scoţia, Carmen Târnoveanu în Irlanda de Nord, iar Angela Avram a stat de vorbă cu românii din Londra. Telespectatorii TVR vor descoperi ce au aflat cele trei jurnaliste de la conaţionalii noştri urmărind proiectul „Românii după Brexit', care se difuzează în 5, 6 şi 7 septembrie de la ora 21.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Angela Avram

Angela Avram

„În relatarea noastră scoţiană avem voci diverse şi opinii diferite despre aşteptările localnicilor, fie ei scoţieni sau români. Politicieni, avocaţi, studenţi, arhitecţi sau artişti vor desena realitatea românescă din ploioasa Scoţie fără resentimente şi cu multă încredere în viitor. Pe mulţi dintre români, Scoţia ar prefera să-i păstreze, orice condiţii politice vor avea de gestionat în viitor', spune jurnalista Irina Păcurariu, care semnează documentarul „Românii după Brexit. Scoţia'. Documentarul se vede la TVR 1 şi TVR HD pe 5 septembrie, de la ora 21.00.

Carmen Târnoveanu

Carmen Târnoveanu

„Se întâlnesc foarte rar, nu ştiu mare lucru unii despre alţii, n-au reuşit să se adune într-o asociaţie, însă cu privire la Brexit, românii din Irlanda de Nord devoalează aceleaşi temeri: plecăm sau rămânem şi, mai ales, în ce condiţii?”, completează Carmen Târnoveanu tabloul cu impresiile din Irlanda de Nord. Aflăm mai multe marţi seară, de la 21.00, în documentarul „Românii după Brexit. Irlanda de Nord', difuzat de TVR 1 şi TVR HD.

„La Londra, îngrijorarea din ziua aflării rezultatelor referendumului a trecut, iar acum românii din capitală sunt mai degrabă curioşi. Oamenii au fost speriaţi, dar acum atmosfera s-a potolit. Toţi stau şi aşteaptă', povesteşte Angela Avram, jurnalista care semnează documentarul „Românii după Brexit. Londra', care va fi difuzat pe 7 septembrie, tot la ora 21.00.

În premieră, românii din diaspora au putut urmări cele trei documentare la sfârşitul lunii iulie, pe TVR Internaţional.

Save

Save

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare