; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Alaska războiul pescarilor

Seria „Alaska: războiul pescarilor” are premiera miercuri la Discovery

16 February 2015

Cinci căpitani și ambarcațiunile lor încep Războiul pescarilor, cu o listă întreagă de obstacole dificile: există 1800 de vase care se luptă cu forțele naturii, dar și între ele, în zone atent monitorizate de poliție, pe parcursul unui sezon de pescuit care ține doar patru săptămâni. Noua serie Discovery Channel, „Alaska: războiul pescarilor', are premiera miercuri, pe 18 februarie, de la ora 21:00.

Alaska războiul pescarilor

În Golful Bristol, brațul legii e lung, 'fitilul' pescarilor e scurt și fiecare decizie poate marca diferența dintre a câștiga o avere și a te mulțumi cu ceva mărunțiș. Seria demarează cu doar câteva zile înainte de migrația anuală de somon, când peste 44 milioane de exemplare ajung în Golful Bristol din Alaska. Normele de protecție a mediului impun să se pescuiască o cantitate enormă de somon care altfel ar putea face ravagii în apele din Alaska, dar în același timp există norme de pescuit și limite de timp foarte stricte, iar poliția folosește elicoptere de recunoaștere și patrule pentru a monitoriza atent cantitatea reală de pește pescuit. Prezența oamenilor legii nu îi împiedică însă pe pescari să intre în confruntări directe, ambarcațiunile ajungând inclusiv să intre voit în coliziune, în lupta pentru cele mai bune zone de pescuit.

În această branșă se pot câștiga adevărate averi, iar echipajele de pescari știu că apele periculoase și imprevizibile reprezintă, de fapt, cea mai mică dintre toate problemele lor. Fiecare vas trebuie să fie pregătit pentru orice i-ar putea aduce concurența disperată, dar în același timp să și respecte cu strictețe normele legale de pescuit, căci orice încălcare a legii, oricât de mică, ar putea distruge șansele de reușită ale întregului echipaj.

În acest sezon urmărim cinci dintre cei mai implicați căpitani, alături de echipajele lor – cele mai reprezentative exemple dintre cele 1800 de ambarcațiuni implicate în lupta pentru pozițiile câștigătoare din „Războiul pescarilor'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare