Homepage  / Televiziune

Seri pline de mister la DIVA, august 2024. 7 filme polițiste axate pe detective amatoare pline de șarm, în premieră la TV

Seri pline de mister la DIVA, august 2024. 7 filme polițiste axate pe detective amatoare pline de șarm, în premieră la TV
5

de Andra Stana,

Pe final de iulie, DIVA dă startul programului „Seri pline de mister”. În total, vor fi difuzate 22 de filme polițiste axate pe detective amatoare pline de inventivitate, șarm, personalitate și intuiție, care au fost la început eroinele unor cărți. 7 dintre aceste povești TV sunt difuzate în premieră în România.

Filme polițiste în premieră la DIVA, în august 2024

Din 29 iulie, de luni până vineri, de la ora 18:00, DIVA îți promite Seri pline de mister pe micile ecrane, grație unui șir de 22 de filme polițiste.

Mai exact, te poți delecta cu seriile de inspirație literară „Curious Caterer” (bazată pe cărțile scrise de Diane Mott Davidson), „Emma Fielding Mysteries” (a autoarei Dana Cameron), „Aurora Teagarden” (semnată de Charliane Harris), „Fixer Upper Mysteries” (de Kate Carlisle), difuzate deja pe post și îndrăgite de fanii genului și „Matchmaker Mysteries” (creată de Elise Sax).

Pe lângă acesta, calupul TV Seri pline de mister de la DIVA va include și 6 povești din seria de 9 filme „Hailey Dean Mysteries”, difuzate în ordine inversă și inspirate de seria de cărți cu același titlu, scrise de Nancy Grace. Eroina titulară a seriei (interpretată de Kellie Martin) este un fost procuror care a devenit psihoterapeut, dar care are destui clienți pe care poliția nu-i prea ajută…

Scriitoarea americană Nancy Grace (64 de ani) a fost procuroare, fix ca eroina ei, și are în CV cazuri dificile, apariții ca analist legal în emisiuni celebre („The Oprah Winfrey Show”, „The View”, „The Today Show”, „Good Morning America”, „Dr. Phil, „Larry King Live”), propriul format CNN și o nominalizare la Premiile Emmy. Viața i s-a schimbat în 1979, când logodnicul ei a fost împușcat mortal. Nancy și-a abandonat atunci planurile de a deveni profesoară de engleză și s-a îndreptat spre avocatură.

Autoarea a fost și producător executiv al celor 9 filme de mai sus, fiind implicată în alegerea distribuției. „Am fost atât de fericită când am ales-o pe Kellie. Îmi amintesc ce sarcină îngrozitoare și dificilă am avut și în timpul ei urmăream «Dexter», «Verdict: crimă», «Monk» și «Mystery Woman» – iar Kellie a fost eroina din «Mystery Woman»”, a explicat aceasta.

Hailey Dean Mystery Deadly Estate Final Photo AssetsIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Descoperă despre ce este vorba în fiecare dintre cele 7 povești TV difuzate în premieră de DIVA, în august, în seria Seri pline de mister:

  1. 5 august, de la ora 18:00 – „Misterele lui Hailey Dean: Dorința de a ucide” („Hailey Dean Mysteries: A Will to Kill”, 2020). Cazul fostului logodnic al lui Hailey (Kellie Martin) este redeschis, după 15 ani, și aceasta este atrasă în investigația care pare a avea legătură cu o nouă victimă, din prezent. DIVA începe difuzarea cu acest al șaselea film din serie și continuă în ordine inversă, până la primul.
  2. 6 august, de la ora 18:00 – „Misterele lui Hailey Dean: Mariaj criminal” („Hailey Dean Mysteries: A Marriage Made for Murder”, 2018). Un art dealer are un atac de cord, dar ar fi putut fi otrăvit cu arsenic. Alături de prietenii ei detectivi, Hailey descâlcește misterul, în al cincilea film din serie, în care soția victimei a încasat asigurarea de viață și pare suspecta nr. 1. În plus, Hailey află ceva despre caz de la un pacient și, pentru că trebuie să mențină confidențialitatea, nu poate merge la poliție cu informația.
  3. 7 august, de la ora 18:00 – „Misterele lui Hailey Dean: Doi plus doi egal crimă” („Hailey Dean Mysteries: 2 + 2 = Murder”, 2018). Profesoara de muzică a nepoatei eroinei dispare, iar Hailey descoperă rapid secretele corpului profesoral, în al patrulea film din serie. Când află că din școală lipsesc niște bani, aceasta își folosește intuiția, pentru a descoperi ce și cum.
  4. 12 august, de la ora 18:00 – „Misterele lui Hailey Dean: Întâlniri criminale” („Hailey Dean Mysteries: Dating is Murder”, 2017). În al treilea film din serie, aplicația de dating PenguinMatch se dovedește a fi mortală: oare motivul unui criminal căutat de Hailey este o recenzie proastă? Aflăm răspunsul alături de eroina din poveste, care își roagă prietena – Sabrina (Emily Holmes) – să creeze un profil menit să momească vinovatul.
  5. 13 august, de la ora 18:00 – „Misterele lui Hailey Dean: Moștenire letală” („Hailey Dean Mysteries: Deadly Estate”, 2017). În al doilea film din serie, Hailey își folosește conexiunile pentru a afla cine i-a răpit prietena, Pam (Michelle Harrison). Aceasta și-a pierdut recent părinții și are un iubit nou, Ryan (Jim Thorburn). Alături de detectivul Danny (Giacomo Baessato) și de legistul Jonas (Matthew MacCaull), eroina descifrează misterul. Aviz fanilor filmelor sau cărților din serie: stați cu ochii pe recepționista Nancy – este interpretată chiar de Nancy Grace, autoarea cărților Hailey Dean Mysteries”!
  6. 14 august, de la ora 18:00 – „Misterele lui Hailey Dean: Cu dragoste, crimă” („Hailey Dean Mysteries: Murder, with Love”, 2016). Acesta este primul film al seriei „Hailey Dean Mysteries”, în care eroina încearcă să dovedească nevinovăția unei paciente acuzate că și-a ucis părinții.
  7. 16 august, de la ora 18:00 – „Misterele pețitoarei: Arta crimei” („Matchmaker Mysteries: The Art of the Kill”, 2021). Acesta este al treilea film al seriei „Matchmaker Mysteries”, în care Angie Dove (Danica McKellar), tatăl ei (Bruce Boxleitner) și detectivul Kyle Carter (Victor Webster) au un caz complicat, într-un muzeu.

Pe lângă aceste 7 premiere, sub umbrela Seri pline de mister sunt programate la DIVA alte 15 filme polițiste în care intuiția feminină și abilitățile de deducție fac legea. Poveștile TV sunt programate de luni până vineri, de la ora 18:00, numai la DIVA.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton