Homepage  / Seriale româneşti

Șerban Pavlu, despre personajul Bebe Măcelaru din Clanul. „Cred că este rolul cel mai frumos scris din întregul serial”. EXCLUSIV

Șerban Pavlu, despre personajul Bebe Măcelaru din Clanul. „Cred că este rolul cel mai frumos scris din întregul serial”. EXCLUSIV
9

de Cătălina Matei,

După patru sezoane în care l-a interpretat pe comisarul Costoiu în serialul „Clanul” de la Pro TV, Șerban Pavlu își ia „Adio!” de la această „partitură”. Au fost doi ani de filmări alături de „cunoștințe” vechi și noi deopotrivă, în care s-a bucurat de fiecare provocare oferită de scenariști. În același timp, actorul și-ar fi dorit să intre și în pielea lui Bebe Măcelaru, despre care crede că este cel mai bine scris personaj al poveștii care se încheie pe 13 mai la Pro TV.

George Mihăiță (75 de ani), Șerban Pavlu (48 de ani) și Denis Hanganu (29 de ani)… trei generații de actori care au lucrat împreună pentru prima dată pe platourile de filmare ale serialului „Clanul”. Personajele lor – interlopul Bebe Măcelaru, comisarul Costoiu și ofițerul sub acoperire Tudor Achim – le-au dat ocazia să se descopere.

Șerban Pavlu ne-a dezvăluit ce a însemnat acest proiect pentru el și ce urmează… aflăm detalii din cele e urmează!

Care au fost cele mai mari provocări pentru tine în cele patru sezoane din „Clanul”?

Cred că cel mai important obstacol este că întotdeauna în televiziune și într-un serial de dimensiunea asta, personajele atractive sunt cele negative, ori să fii atât de mult timp de partea dreptății este un pic monoton. Am încercat să îi găsesc ceva schimbări lui Costoiu – adică și în căutarea aceasta, a dreptății, omul să devină, la un moment dat, atât de obsedat încât să nu mai fie chiar în regulă, să sară linia asta strict profesională.

Și cum crezi că te-ai fi descurcat în rolul lui Bebe Măcelaru?

Bine. Foarte bine. Glumesc! Mi-ar fi plăcut pentru că este un rol plin de culoare și cu destul de multe schimbări. De fapt, cred că este rolul cel mai frumos scris din întregul serial.

Dincolo de asemănarea fizică dintre tine și Denis Hanganu, ce lucruri mai aveți în comun?

Cum spunem noi, actorii, avem o chimie foarte bună. Și asta înseamnă că nu este nevoie de foarte multe repetiții când avem secvențe împreună. Exact ca doi fotbaliști sau doi oameni care joacă baschet – își ghicesc intențiile și există un schimb foarte rapid. Ne înțelegem din ochi cum se spune și, da, țin la el foarte mult. Sper să joc în viitor din nou cu el, fie teatru, fie film. Chiar mă gândesc foarte serios la chestia asta. Chiar și dacă ar fi să joc tatălui lui… asta este situația, trebuie să-mi accept vârsta.

serban-pavlu-si-denis-hanganu-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Șef de corporație, comisar, Dumnezeu – mai nou… În ultima vreme, ai tot jucat roluri de șef. Dincolo de actorie, ce relație ai tu cu superiorii?

Am fost un rebel întotdeauna. Nu sunt un om care nu respectă ierarhiile, dar mereu am chestionat foarte atent și instinctiv pe cel care îmi dă ordine. Accept lucrul acesta – nu știu dacă aș fi fost un bun militar, n-aș merge atât de departe – dar sunt un om care trebuie să-mi găsesc locul și să-mi cunosc locul într-o ierarhie. Doar că sunt foarte atent, fără să vreau, la cel care dă ordinele. Dacă ele vin de sus, îmi ridic și eu privirea și întreb ce calități are și sunt mai aspru atunci când văd că el nu întrunește toate calitățile necesare.

Dar acasă… cine-i șeful?

Nu eu.

Ce urmează pentru „Clanul”?

Pentru „Clanul”, sper să urmeze cartea de istorie a televiziunii din România.

Urmează sfârșitul, cum se întâmplă cu orice lucru bun. Un lucru bun e bun, inclusiv prin faptul că se termină când încă este în glorie și cred că, acum, „Clanul” se află într-un astfel de moment.

Dar pentru tine, ce planuri profesionale urmează?

Planuri profesionale am pentru că tocmai am avut premieră la teatru, la ARCUB – cine e interesat, poate să găsească informații pe internet – se cheamă Bazinul de Nord, e un spectacol tare interesant. În vară sper să filmez din nou la un lungmetraj, al lui Radu Jude. O să fie ceva și în televiziune – e secret, nu pot să spun deocamdată.  

serban-pavlu-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 9

Foto: Instagram

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton