Modifica setarile cookie
Homepage  / Televiziune

Șerban Copoț: „Dacă nu aş sta bine cu autoironia aş fi fost la psihiatrie”

de Cătălina Matei,

De când este coprezentator la „iUmor”, iar mai nou și la „Stand Up Revolution”, ambele emisiuni difuzate la Antena 1, Șerban Copoț a fost „luat la roast” de multe ori… riscurile meseriei, am putea spune. Însă autoironia l-a salvat de fiecare dată. Iar dincolo de micul ecran îl salvează răbdarea, căci nu-i ușor să crești trei copii. Și să mai organizezi și tabere pentru juniori. Dar e frumos! Cât despre muzică, Șerban nu a exclus-o din viața lui, ba chiar își dorește să revină alături de Animal X. Când se va întâmpla acest lucru? Aflăm din cele ce urmează…

„Stând Up Revolution”… în sfârșit, a intrat pe post! 😉 Cum ți s-a părut formatul „la prima citire”?

Pe mine m-a încântat formula de juraţi, în primul rând. Faptul că se cunosc de atât amar de timp, au atâtea amintiri împreună garanta faptul că nu vom avea nevoie de timp de adaptare, ci se va intra direct în pâine. Chimia dintre juraţi este o chestiune care poate “deraia” un proiect foarte repede, dar aici am avut un avantaj clar. Colegul Badea s-a adaptat şi el şi s-a integrat foarte repede în formula Teo, Vio şi Costel.

Te-ai distrat mai tare ca la „iUmor”?

HA HA! Nu se compară! Deşi au în comun umorul şi prezentatorul, sunt foarte diferite începând cu juraţii şi terminând cu regulamentul sau concurenţii. Conceptul de jurizare oarbă mi se pare o chestiune care separa apele foarte tare. Asta pe lângă atmosferă de la masa juraţilor, care este total diferită.

Dintre jurați, care ți s-a părut cel mai serios? 😉

Teo, el mi se pare cel mai serios. Are şi o alură aşa de patriarh şi poate d-aia îmi dă senzaţia asta.

Cum stai cu autoironia? Mai ales că ai fost luat la „roast” de multe ori…

Dacă nu aş sta bine cu autoironia aş fi fost la psihiatrie până acum.

Dar din perspectiva de tătic? 😉 Ești un părinte serios sau, din contră, pus pe șotii?

Sunt şi una, şi alta. În general, atmosfera este destinsa în casă, dar sunt momente în care trebuie să mai luăm lucrurile şi în serios. Cântăm, ne maimuţărim, însă trebuie şi seriozitate. Oricum, am impresia că fetiţa va da un reset la ceea ce înseamnă seriozitate şi parcă mă văd cobai pentru produse de machiaj sau ceaiuri alături de păpuşi. 🙂

Ce îți place să faci alături de copiii tăi, în timpul liber?

Cel mai mult îmi place să îi văd fericiţi şi în mijlocul naturii. Nu apucăm să facem asta tot timpul, însă explorarea face parte din ADN-ul nostru. În mod evident, am de concurat cu jocurile de calculator, însă până acum am ieşit victorios.

Cât de mult timp aloci celorlalte activități ale tale, gen „Tabăra exploratorilor” și Asociația „Generația Verde”?

Uneori cam prea mult. Soţia îmi atrage atenţia să găsesc un echilibru şi să nu îmi petrec prea mult timpul cu gândul la binele altor copii, sacrificându-i pe ai noştri.  Are dreptate, însă eu ştiu că la un moment dat vom depinde de anturajul copiilor noştri şi mă gândesc că ajutându-i pe ceilalţi copii de fapt îmi ajut şi proprii copii. Este o chestiune care poate pare cam întortocheata însă eu iubesc copilăria şi cred că fiecare copil merita o şansă.

Am citit că anul acesta „Tabăra Exploratorilor” se va desfăşura la Izvorul Mureşului. E greu să mai găseşti copii pasionaţi de natură? Cum ţi-a venit ideea acestei tabere?

Sunt mai multe unghiuri din care putem privi aceasta mult-trambitata reticenta la natura a copiilor. În primul rând, eu nu cred că există aşa ceva, reticența de a ieşi în natură. Contextul şi dinamica interacţiunii în timp ce abordăm subiectul natura poate fi uneori greşit şi rezultatele ne induc în eroare. Copiii trebuiesc captivaţi, atraşi şi este nevoie de muncă pentru asta.

„Tabăra Exploratorilor” este un modul educativ construit special pentru a face această introducere în sânul naturii. Echipamentul şi uniforma pe care o primesc au un scop foate precis în această „înţărcare” a copiilor. Suntem singura tabăra din lume care are un astfel de modul şi o spun fără lipsa de modestie. La noi vin copii din Elveţia, Franţa, Spania, Italia tocmai pentru că baza psihologică pe care este construit acest modul educativ este unic şi da rezultate. Ritmul de înscrieri a crescut vertiginos şi mă tem că în 2 săptămâni vom rămâne fără locuri libere. Mi-ar fi plăcut enorm să găsesc nişte sponsori cărora să le pese cu adevărat de educaţia copiilor din ţara asta şi să ne ajute să oferim gratuit locuri în tabără, dar încă îi căutăm.

Ce planuri ai pentru vara aceasta? Vei mai participa la vreun concurs de yahting?

Deja am început sezonul de regatte cu locul 1 la Cupa Seanergya alături de mult iubitul meu echipaj HOPE. Vreau să le mulţumesc şi pe această cale că m-au primit în sânul lor şi să îi felicit pentru nivelul de performanţă la care abordează yachtingul.

Dar în ce privește muzica? Ce proiect te-ar convinge acum să te întorci în branșă?

Întotdeauna va fi vorba doar despre Animal X şi băieţii din trupă. Nu exista propiect care m-ar scoate de pe drumul ăsta niciodată. Vom face o revenire la un moment dat, însă nu mâine-poimâine.

Apropo de navigație… care e cea mai bună glumă cu marinari pe care o știi? 😉

Ştiu glume cu marinari însă nu sunt pentru audienţă generală. 🙂

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te