; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Seinfeld_tv_show

„Seinfeld” a ajuns obiect de studiu

06 January 2015

Un profesor de psihiatrie de la o universitate americană le-a dat studenților, ca obiect de studiu, serialul „Seinfeld'.

seinfeld_tv_show

Studenții la medicină de la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School, Statele Unite, învață tulburările psihice uitându-se la „serialul despre nimic' al lui Jerry Seinfeld. Profesorul lor, Anthony Tobia, a găsit o metodă mai puțin ortodoxă de a-i familiariza pe studenți cu psihiatria, anunță CBS News, preluat de Mediafax.

„Metoda' este următoarea: se urmăresc câte două episoade în fiecare săptămână, apoi se discută despre psihopatologia din fiecare.

„Ai un grup foarte divers de trăsături de personalitate care se adaptează greu la nivel individual. Când ai toți acești prieteni împreună dinamica este de așa natură, încât se creează un complot: trăsăturile obsesiv-compulsive ale lui Jerry combinate cu trăsăturile schizoide ale lui Kramer, cu incapacitatea lui Elaine de a avea relații serioase și cu George care este egocentric', a declarat Tobia.

De altfel, profesorul Anthony Tobia nu e la prima incursiune „medicală' în serial. Acesta a scris o lucrare academică în care analizează cinci dintre iubiții lui Elaine pentru a explica tulburările delirante.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare