În cei peste 30 de ani de carieră, George Clooney le-a oferit, la rândul său, spectatorilor, multe amintiri memorabile. Iată care este secvența preferată a celebrului actor.
de Andreea Hentea,
În cei peste 30 de ani de carieră, George Clooney le-a oferit, la rândul său, spectatorilor, multe amintiri memorabile. Iată care este secvența preferată a celebrului actor.
Potrivit lui George Clooney, secvența finală din filmul „Toți oamenii președintelui” (1976), regizat de Alan J. Pakula, este una dintre cele mai frumoase scene realizate vreodată în cinema.
În cei peste 30 de ani de carieră, George Clooney le-a oferit, la rândul său, spectatorilor, multe amintiri memorabile, scrie allocine.fr.
Remarcat la începutul anilor ’90 datorită rolului dr. Douglas Ross din serialul „Spitalul de urgență”, el l-a interpretat pe carismaticul Danny Ocean în seria inițiată cu „Ocean’s Eleven”, a înfruntat spațiul cosmic alături de Sandra Bullock în „Gravity”, a jucat în patru filme ale fraților Coen („O Brother, Where Art Thou”, „Intolerable Cruelty”, „Burn after Reading” și „Hail, Caesar!”) și a fost chiar și Batman (deși într-o adaptare mai curând neglijabilă).
Recompensat cu Oscarul pentru rol secundar pentru interpretarea din thrillerul „Syriana” (2005), George Clooney este nu doar actor și regizor, ci și un cinefil pasionat, așa că site-ul allocine.fr l-a întrebat care este cea mai reușită secvență de cinema în viziunea sa.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4George Clooney a răspuns că preferata sa este scena finală din „Toți oamenii președintelui” / „All the President’s Men” (1976), excepționalul thriller politic regizat de Alan J. Pakula. Acolo, Robert Redford și Dustin Hoffman i-au interpretat pe legendarii jurnaliști Bob Woodward și Carl Bernstein, a căror formidabilă investigație a stat la baza declanșării uriașului scandal Watergate, din Statele Unite, care a dus la demisia președintelui Richard Nixon.
„Cred că aș alege scena finală din Toți oamenii președintelui, în care Jason Robards (interpretul lui Ben Bradlee, celebrul redactor-șef al publicației Washington Post – n.r.) le spune lui Dustin Hoffman și Robert Redford că au făcut o treabă bună: „Duceți-vă acasă, relaxați-vă, dormiți 15 minute și întoarceți-vă la lucru”. Este vorba, în totalitate, despre drepturile omului și Statele Unite”, a mai spus Clooney, referindu-se la secvența din finalul filmului, în care cei doi protagoniști îi raportează descoperirile lor redactorului-șef, care le ceruse să-și continue investigația mai energic.
„Este o scenă cu adevărat frumoasă, superb construită și una dintre preferatele mele din toate timpurile”, a mai spus Clooney.
Lansat în 1976, la doar doi ani după scandalul Watergate, memorabilul film al lui Alan J. Pakula a câștigat patru premii Oscar (inclusiv pentru cel mai bun scenariu adaptat – semnat de William Goldman și cel mai bun actor în rol secundar – Jason Robards) din opt nominalizări și a fost nominalizat, de asemenea, la patru Globuri de Aur și la opt premii BAFTA.