; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cine este Sebastian Stan

22 March 2010

Serbastian Stan a plecat acum 18 ani din România.

Actorul de origine română Sebastian Stan urcă încet dar sigur în ierarhia celebrităţilor de la Hollywood. Pe iubitul actriţei Leighton Meester, din serialul „Gossip Girl: Intrigi la New York', îl vom vedea, pe 2 aprilie, în pelicula „Teleportaţi în adolescenţă'.

În iunie 2009, tabloidele vorbeau de un scandal sexual în culisele serialului „Gossip Girl: Intrigi la New York', al cărui protagonist era Sebastian Stan, interpretul lui Carter Baizen. Când a apărut pe internet un filmuleţ în care acesta făcea sex cu iubita lui, Leighton Meester (care dă viaţă pesonajului Blair Waldorf), presa de scandal l-a acuzat pe actorul de origine română că este în căutarea publicităţii. Mai mult, s-a speculat că el ar fi vrut să ajungă imaginile în ziare, variantă ce a rămas doar la stadiu de teorie. Sebastian Stan şi Leighton Meester nu au lăsat acest incident să le afecteze relaţia şi sunt încă împreună.

Sebastian Stan şi iubita lui, Leighton Meester, s-au cunoscut pe platourile de filmare ale serialului „Gossip Girl: Intrigi la New York'.

De la Constanţa la Hollywood

Sebastian Stan s-a născut pe 1 august 1983 şi a trăit doar primii opt ani din viaţă în Constanţa, oraşul său natal. După alţi 4 ani petrecuţi la Viena, Austria, unde mama sa cânta la pian, a emigrat împreună cu aceasta în Rockland County, New York (SUA). A jucat în mai multe spectacole de teatru încă din timpul liceului şi a studiat actoria în cadrul Universităţii Rutgers, din New Jersey. Timp de un an, şi-a aprofundat cunoştinţele în artele spectacolului la Shakespeare’s Globe Theatre, din Londra.

Ascensiunea lui Sebastian Stan la Hollywood a început acum şase ani. După ce s-a întors din Anglia, a fost distribuit cu roluri minore în producţii independente precum „Tony n’ Tina’s Wedding' (2004) şi „Uşi roşii' (2005). Au urmat mai multe proiecte, printre care un rol episodic în „Lege şi Ordine', dar şi două lung-metraje, „Arhitectul' şi „Conjuraţia tăcerii', ambele lansate în 2006. Un an mai târziu, juca alături de Liev Schreiber pe Broadway, în piesa „Talk Radio', şi apărea pentru prima dată în serialul „Gossip Girl: Intrigi la New York'. L-a mai interpretat pe prinţul Jack Benjamin în miniseria „Kings', de la NBC, şi a jucat în alte 4 filme: „Educaţia lui Charlie Banks' (2007), „Wake Up Call' (2008), „Rachel se mărită' (2008) şi „Playboy de L.A.' (2009). A fost luat în vizor pentru a juca rolul personajului de benzi desenate „Captain America', dar a fost surclasat de Chris Evans.

Următorul său film, „Teleportaţi în adolescenţă', în care joacă alături de John Cusack, va avea premiera în România pe 2 aprilie. Pe viitor, vom mai avea ocazia să-l vedem pe Sebastian Stan în horror-ul „The Apparition', unde joacă alături de Ashley Greene (Alice Cullen din seria „Amurg') şi în thrillerul psihologic „Black Swan', al cărui personj principal este Natalie Portman.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare