Homepage  / Vedete româneşti

Sebastian Stan a câștigat Ursul de Argint pentru rolul din „A Different Man”. Discursul pe care l-a susținut i-a emoționat pe toți

Sebastian Stan a câștigat Ursul de Argint pentru rolul din „A Different Man”. Discursul pe care l-a susținut i-a emoționat pe toți
11

de Cristina Țapu,

Actorul de origine română, Sebastian Stan, în vârstă de 41 de ani traversează o perioadă foarte bună din punct de vedere profesional. Recent, el a câștigat un premiu important și a susținut un discurs emoționant.

Sebastian Stan a câștigat Ursul de Argint pentru rolul din „A Different Man”

Actorul cu origini românești, Sebastian Stan, laureat al premiului Ursul de Argint pentru interpretarea sa în rolul principal din filmul „A Different Man”, a subliniat importanța acestui premiu pentru el.

„Acesta este primul meu festival de film european. Pentru un băieţel din România, acest lucru înseamnă foarte mult, aşa că vă mulţumesc”, a declarat, vizibil emoționat, Sebastian Stan.

S-a născut la 13 august 1982 în Constanța și la vârsta de 8 ani s-a mutat, împreună cu mama sa, în Viena, unde aceasta a devenit pianistă. La vârsta de 12 ani, el a emigrat în Rockland County, New York.

GQ Men Of The Year Awards 2019 at Tate Modern in London, England – 03 Sep 2019Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Sebastian Stan a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey, studiind și un semestru la Globe Theater din Londra. Una dintre realizările sale notabile este thriller-ul „The Covenant” (2006), iar un alt proiect de succes este „The Education Of Charlie Banks” (2008). Actorul locuiește în prezent în New York și a urmat cursurile celebrei școli de vară Stagedoor Manor.

Sebastian Stan a debutat în actorie în anul 1994

Cariera sa a început cu apariții în producții precum „71 Fragments of a Chronology of Chance” (1994) și a continuat cu roluri în „Law & Order” (2003) și „The Covenant”. A devenit cunoscut pentru rolul lui Carter Baizen în „Gossip Girl” (2007) și a interpretat rolul Winter Soldier în Marvel Cinematic Universe, începând cu „Captain America: The First Avenger” (2011).

A apărut și în producții precum „Black Swan” (2010) și „Once Upon a Time” (2012). Sebastian Stan a primit aprecieri pentru interpretarea sa în miniseria „The Falcon and the Winter Soldier” (2021).

În Cetatea Filmului, Sebastian Stan a dat lovitura cu rolul lui Bucky Barnes din „Captain America”. Cu toate acestea, în anul 2022, el a fost nominalizat la Globurile de Aur, la categoria „cel mai bun actor într-o miniserie”, pentru rolul din „Pam & Tommy„. În acest proiect îl interpretează pe Tommy Lee, fostul soț al Pamelei Anderson.

Sursă foto: Profimedia – Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton