; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Muntele magic

Seara filmului românesc – astăzi, la HBO

30 June 2016

Seara de joi, 30 iunie, este dedicată producțiilor românești la HBO.

Muntele magic

Seara începe cu filmul Muntele magic care va fi difuzat începând cu ora 20:00.

Sub forma unui documentar dramă animat, filmul regizat de Anca Damian este biografia lui Adam Jacek Winker. Refugiat polonez în Paris, Adam și-a dorit să schimbe lumea. Viața lui este dată peste cap în anii 1980 când își imaginează că este un cavaler din secolul 20 și părăsește Franța ca să lupte alături de comandantul Massoud împotriva sovieticilor din Afganistan.

Cai putere

De la ora 21:30, HBO vă oferă scurtmetrajul Cai putere regizat de Daniel Sandu, cu Lucian Ifrim, Cătălin Stelian, Mihaela Sîrbu, Adrian Titieni și Costel Cașcaval în rolurile principale. În fiecare an, Mihai, cu ajutorul prietenilor, își urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii și apoi o aduce înapoi jos primăvara. Dar, anul acesta, Mihai descoperă cât de fragile pot deveni prieteniile.

Verigheta

Imediat după Cai putere, de la ora 22:00, urmează un alt scurtmetraj românesc, Verigheta, în regia lui Gabriel Achim. Soțul, intepretat de Gabriel Spahiu, își scapă din neatenție verigheta sub o ladă frigorifică dintr-un supermarket. Încercând să ascundă acest lucru de soția lui, interpretată de Mihaela Sîrbu, el va transforma ziua într-una memorabilă pentru amândoi.

Ramona

De la ora 22:15, HBO difuzează scurtmetrajul Ramona, în regia lui Andrei Crețulescu, cu Șerban Pavlu, Dorian Boguță, Ana Ularu, Rodica Lazăr și Andi Vasluianu. Această producție încheie trilogia începută cu Bad Penny în 2013 și continuată cu Kowalski, în 2014.

Dispozitiv 0068

Seara filmului românesc la HBO se încheie cu Dispozitiv 0068, regizat de Radu Bărbulescu. Un lunetist, interpretat de Toma Cuzin, se instalează în apartamentul unei bătrâne pentru a asigura perimetrul pe parcursul unui summit NATO. Acolo o descoperă pe proprietara apartamentului, o bătrână semi-paralizată, care nu vorbește niciodată. Odată ce îngrijitoarea pleacă, cei doi rămân singuri într-o tăcere stânjenitoare. Deodată, bătrâna îi cere lunetistului ceva ce le va schimba viața amândurora.

Începând de astăzi, toate producțiile vor fi disponibile și pe HBO GO.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare