; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Sean Bean Waterloo DocumentaryHistory ChannelCore Images

Sean Bean prezintă un documentar despre bătălia de la Waterloo, la History

12 June 2015

History va difuza în premieră documentarul „Sean Bean despre Waterloo' începând cu 17 iunie. Episoadele documentarului vor fi emise în fiecare miercuri, la 22:00.

Sean Bean Waterloo Documentary History Channel Core Images

Înainte să joace în „Lord of the Rings' și „Game of Thrones', Sean Bean a devenit cunoscut interpretându-l pe eroul Richard Sharpe din legendarul război napoleonic. Interesul său pentru acea perioadă nu s-a stins niciodată iar acum, la aniversarea de 200 de ani de la Bătălia de la Waterloo, Sean va spune povestea din spatele uneia dintre cele mai sângeroase, dar și celebre bătălii ale istoriei.

În acest serial documentar, Sean Bean se inspiră din relatările soldaţilor care au luptat la Waterloo pentru a spune povestea evenimentelor dramatice din 18 iunie 1815, aşa cum au fost trăite de cei de pe câmpul de luptă. Sean construieşte cronologia bătăliei şi vizitează câteva dintre locurile unde s-a decis soarta acesteia, printre care şi clădirile de la Hougomont, unde s-au dus cele mai grele lupte. De asemenea, se întâlneşte cu descendenţii unora dintre soldaţii care au luptat la Waterloo şi descoperă cum îşi amintesc aceştia faptele de arme ale înaintaşilor.

Pentru a aduce povestea la viață, Sean colaborează cu soldații din zilele noastre din armata britanică și experți în istoria militară, cu care face diferite experimente menite să îl aducă mai aproape de realitatea luptei de la Waterloo, care l-a doborât pe Napoleon și l-a făcut pe Wellington un erou.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare