; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Animest 2017 Poster   Raluca Descends on Bucharest by Dave Cooper

Se pregătește ediția a 12-a a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est

01 September 2017

Toamna aduce o nouă ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest, dedicat exclusiv filmului de animație. Ediția cu numărul 12 va avea loc între 29 septembrie și 8 octombrie, la București, și vine cu o temă specială: The Comics Edition.

Invitatul special al festivalului anul acesta, și cel care semnează vizualul ediției Animest 2017, este canadianul Dave Cooper, creator de benzi desenate. Este unul dintre principalii desenatori ai sitcomului american „Futurama', premiat cu Emmy, și co-creatorul serialului animat „Pig Goats Banana Cricket', difuzat de Nickelodeon. Dave Cooper va face parte din juriul competițiilor de scurtmetraj internațional și film studențesc și va aduce la București o expoziție a lucrărilor sale, expresie a unui univers foarte personal, precum și cea mai recentă carte a sa, „Ripple„, pentru care va fi organizată și o sesiune specială de autografe. Cel mai recent scurtmetraj de animație realizat după benzile desenate ale lui Cooper și regizat de Rune Spaans, „The Absence of Eddy Table', va putea fi văzut, de asemenea, în cadrul uneia dintre cele mai așteptate nopți tematice ale festivalului, Creepy Animation Night. Dave Cooper a realizat posterul ediției din acest an a festivalului – lucrare de autor, pe care a intitulat-o Raluca Descends on Bucharest.

Pe toată durata ediției din acest an vor fi proiectate câteva dintre cele mai îndrăgite lungmetraje de animație realizate după benzi desenate, titluri cunoscute precum „Persepolis' sau „Tintin et le temple du soleil' / „Tintin and the Temple of the Sun', varianta din 1969. Lungmetrajul „Loving Vincent' va deschide festivalul.

 

Cea de-a doisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 29 septembrie – 8 octombrie 2017 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Expirat Halele Carol și Apollo111.

 

 

 

 

Save

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare