Homepage  / Seriale americane

Se anunță vremuri grele în Westeros. „Casa Dragonului” a revenit la HBO și pe Max

Se anunță vremuri grele în Westeros. „Casa Dragonului” a revenit la HBO și pe Max
12

de Mioara Tronaru,

Saga dragonilor a revenit la HBO de la jumătatea lui iunie, dar, cum ne-am obișnuit încă de pe vremea lupilor antici, puține lucruri sunt dezvăluite dinainte, așa că nu e rost de niciun spoiler. Ce se știe oficial, e că Westeros-ul se află în pragul războiului civil.

Update, 18 iunie:

Unul dintre cele mai așteptate seriale ale anului poate fi urmărit pe Max

Bătălia pentru Tronul de Fier se reaprinde în universul Westeros. Mult așteptatul sezon doi al serialului fenomen „Casa Dragonului” („House of the Dragon”) debutează astăzi, 17 iunie, pe platforma de streaming MAX. Primul episod din cele opt ale noului sezon poate fi urmărit deja pe Max, iar fanii serialului vor putea viziona în fiecare luni, timp de opt săptămâni, evoluția captivantă a personajelor și a poveștii care va ține o lume întreagă în suspans. Warner Bros. Discovery anunță că producția serialului „Casa Dragonului” a fost reînnoită și pentru sezonul trei.

După evenimentele dramatice din primul sezon, regatul se află în pragul unui război civil devastator. Două tabere rivale, Consiliul Verde și Consiliul Negru, își dispută dreptul de a conduce prin forță. Consiliul Verde susține pretenția la tron a regelului Aegon, în timp ce Consiliul Negru îi este loial reginei Rhaenyra. Ambele facțiuni sunt convinse că doar candidatul lor merită să urce pe Tronul de Fier, pregătindu-se pentru o bătălie epică.

casa-dragonului-se_6674103d8cd4dIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Fanii serialului sunt invitați să aleagă și ei tabăra pe care o susțin. Pe „Raise Your Banners”, fiecare fan „Casa Dragonului” poate să-și creeze propriul poster și să vadă cum ar arăta ca personaj al serialului fenomen care poate fi urmărit pe Max. Primul episod al noului sezon va putea fi urmărit în premieră în cinema la TIFF astăzi, 17 iunie, la cinematograful Florin Piersic.

Inspirat din romanul „Foc și Sânge” de George R.R. Martin, serialul HBO Original spune povestea Casei Targaryen, cu 200 de ani înaintea evenimentelor din „Urzeala Tronurilor„. În sezonul 2, fanii îi vor reîntâlni pe actorii Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno și Rhys Ifans, care reintră în rolurile lor memorabile. Din distribuția recurentă fac parte Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall și Matthew Needham.

Totodată, noi actori se alătură distribuției: Abubakar Salim în rolul lui Alyn de Hull, Gayle Rankin interpretând-o pe Alys Rivers, Freddie Fox în ipostaza lui Ser Gwayne Hightower, Simon Russell Beale jucând rolul lui Ser Simon Strong, Clinton Liberty întrupându-l pe Addam de Hull, Jamie Kenna pe Ser Alfred Broome, Kieran Bew în rolul lui Hugh, Tom Bennett pe Ulf, Tom Taylor interpretându-l pe Lord Cregan Stark, iar Vincent Regan pe Ser Rickard Thorne.

Credite: Co-creator/Producător executiv – George R.R. Martin; Co-creator/Showrunner/Producător executiv – Ryan Condal; Producători executivi – Sara Hess, Alan Taylor, Melissa Bernstein, Kevin de la Noy, Loni Peristere, Vince Gerardis. Bazat pe cartea „Foc și Sânge” de George R.R. Martin.

Știrea inițială:

În Westeros, vine războiul

Două tabere puternice și rivale, una care-l susține pe regele Aegon (Tom Glynn-Carney), cealaltă, pe regina Rhaenyra (Emma D’Arcy), își dispută legitimitatea asupra tronului de fier. În timp ce Targaryenii se luptă pentru putere, Casa lor devine din ce în ce mai șubredă.

Sezonul al doilea din „Casa Dragonului”/„House of the Dragon” (2022) va avea numai opt episoade, față de 10 câte a avut primul. Chiar dacă fanii sunt nemulțumiți, se pare că acesta este un semn bun.

Un purtător de cuvânt al canalului a explicat că numărul de episoade depinde de amploarea poveștii și că echipa din spatele producției analizează continuarea aventurilor dragonești pentru cel puțin încă două sezoane, scrie Entertainment Weekly.

Pregătiți batistele

Pentru că filmările s-au desfășurat în Marea Britanie și Spania, serialul s-a strecurat prin greva hollywoodiană fără să fie afectat. În septembrie 2023, s-a strigat „Stop!”, iar în decembrie aveau deja primele două episoade montate. Cu așa prilej fericit, scriitorul George R.R. Martin a vizitat studiourile și a văzut episoadele făcute.

Despre cum i s-a părut, a scris pe blog: „Bineînțeles că mi-e dificil să fiu obiectiv când e vorba despre ceva adaptat după munca mea… dar trebuie să vă spun că mie mi s-au părut aceste episoade excelente. Și întunecate, poate chiar prea întunecate. Vor să vă facă să plângeți”. Vizita a însemnat și ceva muncă:

„Am petrecut două zile și cu Ryan Condal (co-creatorul serialului, n.r.) și cu echipa sa de scenariști pentru a vorbi despre sezoanele trei și patru din «Casa Dragonului». Au fost niște discuții animate și amuzante. Dar două zile nu sunt suficiente, cred că nici 20 de zile nu ar fi suficiente”, a mărturisit scriitorul.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton