; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lupul

Scurtmetrajul animat „Grand Loup & Petit Loup”, regizat de Rémi Durin, a câștigat un premiu la Annecy

20 June 2019

Cele 14 minute ale animației „Grand Loup & Petit Loup' (2018), adaptare după volumul „Lupul cel Mare și Lupul cel Mic' (apărut și la noi, la Editura Cartea Copiilor) a primit CANAL+ Young Audience Award, la Festivalul Internațional de Film de Animație de la Annecy 2019.

„Grand Loup & Petit Loup' / „Big Wolf & Little Wolf' (2018) este o coproducție Belgia-Franța, în regia lui Rémi Durin. Animația 2D, realizată pe computer, spune povestea Marelui Lup care își duce traiul fericit sub copacul său până în momentul în care-l vede pe Micul Lup apropiindu-se hotărât să-i țină companie. Scurtmetrajul „Grand Loup & Petit Loup' a fost prezentat în selecția oficială a festivalului și a obținut premiul CANAL+ Young Audience. Rémi Durin a mai câștigat la Annecy International Animated Film Festival, în 2014, premiul special al juriului, cu „Le parfum de la carotte' (2014).

 

Două volume la Editura Cartea Copiilor

 Vezi galeria foto >

Scurtmetrajul animat „Grand Loup & Petit Loup' adaptează volumul „Lupul cel Mare și Lupul cel Mic', scris de Nadine Brun-Cosme și ilustrat de Olivier Tallec. Volumul, dedicat copiilor între 3 și 8 ani, a apărut și la noi, în 2017, în traducerea Laviniei Braniște, la Editura Cartea Copiilor. Povestea, apărută în excelente condiții grafice, amintește de „Micul Prinț' (a lui Antoine de Saint-Exupéry) și a lui întâlnire cu Vulpea. Lupul cel Mare este un singuratic care îl întâlnește pe Lupul cel Mic și îl ia, cu delicatețe, sub aripa sa ocrotitoare.

Tot la Editura Cartea Copiilor, a apărut în 2018, și al doilea volum al seriei: „Lupul cel Mare și Lupul cel Mic. O preafrumoasă portocală', tot în traducerea Laviniei Braniște.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare