; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Regina Elisabeth II

Scrisoarea de adio lăsată de regina Elisabeta pe sicriul soțului ei. Cum s-a semnat

19 April 2021

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani, i-a adus un ultim omagiu soțului său, în ziua în care au avut loc funeraliile celui care i-a fost soț timp de peste șapte decenii.

Sâmbătă, la funeraliile prințului Philip, Regina Elisabeta a impresionat o lume întreagă printr-un gest plin de iubire față de Prințul Philip, a scris People.com.

Astfel, Regina a lăsat pe sicriul ducelui de Edinburgh un bilet scris de mână, semnat cu numele „Lilibet', așa cum i se spunea ei în copilărie. Amănuntul este impresionat mai ales pentru că prințul Philip ar fi fost ultima persoană care i s-ar fi adresat cu acest apelativ de alint reginei.

Povestea poreclei „Lilibet' a început în copilăria Reginei, când aceasta nu își putea pronunța corect numele. Tatăl ei, regele George al VI-lea, i-a spus și el, la un moment dat, pe același apelativ:

„Lilibet este mândria mea, Margaret (sora reginei n.r) este bucuria mea!'.

Pe sicriul lui Philip, pe lângă scrisoarea lăsată de regină, au mai fost așezate sabia prințului, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori.

 Vezi galeria foto >

Palatul Buckingham nu a vrut să comenteze subiectul, considerându-l un amănunt care ține de „viața privată'. În timpul funeraliilor, regina și-a plâns soțul stând singură într-o lojă din Capela St. George.

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani

Funeraliile au fost bine puse la punct, iar regulile impuse de pandemie au restricționat numărul participanților. Doar 30 de persoane au putut fi prezente la funeralii, printre care și prințul Harry, care a venit special din SUA pentru a fi prezent alături de familia sa.  Funeraliile au avut loc sâmbătă, la ora 15.00 ora locală, la Capela Saint-George de la Castelul Windsor.

Aici, ducele de Edinburgh s-a stins „liniştit’, la vârsta de 99 de ani.

Foto: Hepta

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare