; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Amos Oz, în dialog cu Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”

11 March 2012

Duminică, de la ora 23.10, Amos Oz, un scriitor care se bucură, de mulți ani, de un real succes, este invitatul lui Cătălin Ștefănescu la „Garantat 100 %'. Cărţile sale au fost traduse în peste 40 de limbi, volumele „Cutia neagră' şi „Poveste despre dragoste şi întuneric' fiind doar două dintre titlurile care i-au adus notorietatea la nivel internaţional.

Amos Oz s-a născut în mai 1939 la Ierusalim. A publicat 14 romane, cărţi de eseuri, volume de teorie, povestiri şi sute de articole în presă şi în studii de specialitate. Este un scriitor de renume mondial, deţinătorul unui număr impresionant de premii, de multe ori nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură.

Dacă românii de origine evreiască sunt altfel decât ceilalţi evrei, care este părerea sa despre religie şi dacă scriitorul consideră că ar fi trebuit să primească premiul Nobel până acum, dar şi alte amănunte despre scrierea operelor sale pot fi aflate duminică.

Pentru momentul dedicat muzicii de cameră, la „Garantat 100%' vor veni din nou frații Zamfirescu. La finalul programului patru excelenţi muzicieni de jazz susţin un scurt recital într-o formulă de zile mari: Raul Kusak, Sorin Romanescu, Cristian Soleanu şi Vlad Popescu. La pian, ca de obicei, Puiu Pascu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare