; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

JK Rowling

Scriitoarea JK Rowling a cumpărat casa în care a copilărit și care a inspirat celebra serie „Harry Potter”

16 April 2020

Scriitoare britanică JK Rowling, 54 de ani, care s-a vindecat recent de coronavirus, a plătit 458.000 de euro pentru a intra în posesia reședintei, a informat BBC.

În Church Cottage, din Tutshill, un sătuc ascuns în pădurea Dean, Gloucestershire, Rowling a trăit de la 9 la 18 ani. Însăși autoarea a mărturisit că „acest loc în care mi-am petrecut copilăria și adolescența a fost sursă de inspirație pentru situațiile pe care le-a trăit Harry Potter de-a lungul aventurilor sale'.

Conform presei britanice., proprietatea aparținea producătorului BBC Julian Mercer, după ce acesta o cumpărase, în 1995, de la familia Rowling. În 2011, casa fusese scoasă la vânzare pentru 2.500.000 de euro, notează presa britanică. Momentul în care scriitoarea a achiziționat domeniul nu e cert, fiindcă plata a fost făcută în secret și abia acum s-a aflat, de la agentul imobiliar, că locuința e în proprietatea lui JK.

Casa conține câteva elemente care au putut fi văzute în filmele cu Harry Potter. De la lansarea primului volum, 'Harry Potter și piatra filozofală', în 1997, cărțile semnate de JK Rowling au câștigat o imensă popularitate și un succes comercial în întreaga lume. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare