; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Scoala de vedete TV

01 June 2009

Cand nu prezinta Observatorul matinal al Antenei 1, Vlad Ionescu se ocupa de Scoala de Televiziune, cel mai nou proiect al sau.

La inceputul acestui an, Vlad Ionescu, prezentatorul Observatorului de dimineata al Antenei 1, inaugura Scoala de Televiziune, o institutie dotata cu toate tehnologiile necesare pregatirii prezentatorilor tv, reporterilor live si crainicilor de radio. Primii 80 de studenti si-au ocupat locurile in banci la finele lunii martie, dar fondatorul scolii se gandeste deja la urmatoarea promotie, care va debuta pe 20 iulie. Cursurile se tin in Casa Presei Libere, iar costul unui ciclu complet, format din 195 de ore, este de 1.500 de euro. Numele unora dintre profesori au rezonanta in media: Alessandra Stoicescu sustine cursul “Jurnalismul de televiziune”, Teo Trandafir familiarizeaza studentii cu “Realizarea productiilor de divertisment”, in timp ce Mihaela Calin, colega de pupitru a lui Vlad Ionescu, preda “Practica prezentarii in televiziune”. La randul sau, fondatorul scolii preda “Tehnica stirii si a prezentarii de sport”, un curs despre care sustine ca “se muleaza perfect pe stirile generale”. Acesta a mai spus ca “intelegerea cu fiecare profesor a fost sa faca absolut ceea ce vrea, sa aiba propriile opinii si sa evalueze fiecare elev dupa cum doreste”.

Burse pentru jurnalisti
Prezentatorul postului din Baneasa considera ca presa scrisa ramane un pas necesar, dar nu obligatoriu, pentru orice jurnalist care viseaza sa ajunga pe sticla. Astfel, 10% dintre locuri sunt destinate celor care au absolvit sau sunt studenti la o facultate de jurnalism, acestia urmand sa beneficieze de o bursa de 50% din costurile scolii.

Momentan, institutia functioneaza in baza a doua ordonante de Guvern, care reglementeaza formarea profesionala a adultilor, dar fondatorul institutiei didactice spera sa obtina acreditarea de la Ministerul Culturii la jumatatea lunii august. “Am sa primesc acreditarea pentru cliclul al doilea, dar s-ar putea sa o obtin si pentru prima promotie”, sustine Vlad Ionescu.

de Cristian Horga

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare