; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tvmania.ro   ilsc.ro

Școala de vara si engleza online – un mod distractiv de a învața o limba străină!

25 January 2021

Nu este nimic mai bun decât abordarea unei practici intensive pentru a învăța o limbă străină. Totuși, situația actuală, timpul și bugetul sunt impedimente pentru a include o ședere în străinătate în programul de vară al copilului. Alternativa câștigătoare pentru a învăța o limbă străină ar fi să vă înscrieți copilul la scoala de vara engleza online! Aceste cursuri sunt propuse de ILSC, adică International Learning and Skills Council. Acest centru de limbi străine oferă cursuri pentru copii și adulți, de limbă engleză, germană, franceză și italiană. Însă, doar pentru engleză și germană puteți alege școala de vară.

Cursurile de vară sunt cursuri aprofundate, ce vor fi predate celor mici câte o oră pe zi, timp de 5 zile pe săptămână. Este un stil de învățare activ și intensiv oricum, adaptat celor mici. S-a demonstrat că învățarea concentrată le permite copiilor să își dezvolte abilitățile într-un mod infailibil. Această abordare implică sesiuni de predare a limbii engleze, în care profesorul motivează elevul, oferă feedback imediat și elevul învață din greșeli pentru a se îmbunătăți. Acesta este motivul pentru care cursurile de vara ILSC acordă prioritate maximă interactivității cu profesorii, oferind cursanților posibilitatea de a se implică activ în practică lor.

Este implicarea activă întotdeauna cea mai bună modalitate de a învăța o limbă? O serie de cursuri de vară online este diferită de o tabără desfășurată direct în UK, dar este destul de eficientă, cu ajutorul profesorilor foarte bine pregătiți pe care ILSC îi pune la dispoziția micilor cursanți.

Desigur, nu putem nega faptul că a trăi în mediul limbii țintă și a nu avea de ales decât să comunicăm în limba studiată este un accelerator condiționat.

Pentru un începător, o imersiune totală va stimula curiozitatea, dar nu va înmulți neapărat abilitățile lingvistice, deoarece abilitățile de învățare sunt exagerate. Există o limită peste care informațiile noi o vor avea în aprofundare. Prin urmare, un curs online adaptat intensiv oferă o modalitate de învățare mai direcționată și mai eficientă.

Imersiunea directă are, de asemenea, un aspect psihologic important. O personalitate timidă sau rezervată o poate experimenta ca un început neplăcut, și copilul, și chiar și adultul, poate dezvoltă o aversiune față de limba străină pe care încearcă să o învețe. În plus, imersiunea nu este potrivită pentru elevii foarte tineri, adică copiii până în 11-12 ani sau pentru persoanele cu dificultăți de deplasare. Cu toate acestea, un curs online calitativ este deschis tuturor și anxietățile sunt depășite cu ușurință.

Când înscrieți copilul la un curs de limbi străine, trebuie să stabiliți obiective realiste de la bun început. O sesiune de o oră pe zi timp de o săptămână nu îl va aduce pe micuț la culmea bilingvismului, dar poate dobândi capacitățile necesare pentru a purta o conversație cursivă sau a urmări desenele și jocurile preferate direct în limba engleză.

Un alt avantaj al cursurilor online de vară este că sesiunile sunt adaptate la nivelul, obiectivele și interesele cursantului. Atenția selectivă este unul dintre pilonii învățării, așa cum subliniază mulți pedagogi. Din acest motiv, ILSC a dezvoltat și inclus în cursuri teme interesante pentru a face sesiunile de vară distractive și captivante. Desigur, dacă studentul are o pasiune specifică sau are nevoie de ajutor pentru a se pregăti pentru un anumit proiect, să știți că profesorii ILSC adoră provocările.

Dacă o activitate sportivă necesită un amestec de rezistență, forță și cardio pentru a stimula mușchii în mod eficient, învățarea limbilor străine implică amestecarea diferitelor activități în cadrul unei sesiuni. O abilitate lingvistică studiată izolat limitează progresia. Puteți viziona 100 de ore de filme subtitrate, vă puteți îmbunătăți nivelul de înțelegere și vocabular, dar rămâneți paralizat când vine vorba de comunicare. În mod similar, aplicațiile de limbaj repetitive dezvoltă cunoștințe lexicale și sintactice, dar izolează aceste abilități de practică unei limbi străine, ceea ce descurajează adesea.

Cursurile ILSC pentru copii (dar și pentru adulți) sunt gândite cu atenție pentru a oferi expunere simultană la toate cele 4 abilități de bază: comunicare și înțelegere orală, scriere și citire. Cursurile de vara de la ILSC oferă un mediu de studiu variat și antrenant.

Cercetările din domeniul neurologiei au arătat că cunoștințele sunt dobândite atunci când devin automatizate. Automatizarea se realizează prin antrenament și repetare. Cum să construim un nou obicei? Este necesar să se revină la un concept de cel puțin 3 ori pentru ca acesta să se stabilească ferm. ILSC integrează revizuirea elementelor studiate anterior cu achiziționarea de noi cunoștințe la fiecare lecție predată.

Pentru cei mai tineri și, pe bună dreptate, părinții vor să controleze timpul petrecut în față calculatorului, mai ales în vacanță. De aceea, timpul de predare este de doar o singură ora, pentru a se respectă acest lucru. Tot ce se va petrece, va fi făcut în așa fel încât copiii să nu obosească. Expunerea copiilor la resurse digitale inteligente este foarte formativă.

La ILSC există posibilitatea de a planifica activitatea celor mici într-un interval convenabil, între orele 10 și 13. Astfel, copiii nu trebuie să se trezească prea devreme, dar nu vor fi nici reținuți în timpul mesei de prânz. Cursurile sunt astfel așezate într-un moment convenabil pentru copil. În plus, capacitatea de concentrare este un element cheie în alegerea timpului zilnic potrivit. Cu toții avem acel moment când învățarea este mai ușoară și mai eficientă, iar sesiunile individualizate și personalizate necesită o mare atenție. Specialiștii spun că dimineața este cel mai bun moment, când mintea este în formă maximă, după repausul de peste noapte.

ILSC oferă cursuri online pentru întreaga familie și pentru fiecare vacanță a celui mic.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare