; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Gala premiilor oscar

Schimbări la gala premiilor Oscar! Cum va arăta ceremonia din 2021

24 March 2021

Cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar se va desfășura, la fel ca restul premiilor cinematografice ale sezonului, sub semnul restricțiilor impuse de pandemie. O scrisoare trimisă recent de producătorii galei precizează și mai exact cum se va desfășura totul, scrie deadline.com. 

 

Producătorii galei premiilor Oscar 2021, Steven Soderbergh, Stacey Sher și Jesse Collins, le-au trimis nominalizaților o scrisoare în care au menționat atât planurile pentru desfășurarea galei restrânse găzduite de Union Station din Los Angeles, cât și regulile pe care le vor avea de respectat participanții. 

 

În primul rând, a 93-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film nu va fi una desfășurată pe zoom, așa cum s-a întâmplat cu ceremonii recente, precum gala Globurilor de Aur. Cu alte cuvinte, există doar două posibilități – premiantul își ridică personal premiul sau Academia îl primește în numele său, dar participarea prin zoom este exclusă. „Vom depune eforturi mari pentru a oferi o seară sigură și agreabilă pentru voi toți, precum și pentru milioanele de fani ai filmului din întreaga lume și credem că participarea virtuală ar diminua aceste eforturi', și-au motivat producătorii alegerea.

 

În al doilea rând, în ideea că „Poveștile contează' – o temă a ediției din acest an -, candidaților la Oscar li s-a solicitat să permită să fie intervievați și să-și spună propria poveste despre ceea ce i-a condus spre acest moment semnificativ din viața lor.

În al treilea rând, producătorii au solicitat respectarea unui cod vestimentar, rugând participanții să abordeze o ținută formală (aluzie la apariția lui Jason Sudeikis în hanorac la ceremonia Globurilor de Aur). „Ne propunem o îmbinare de inspirație și aspirație, ceea ce înseamnă că vestimentația adecvată este cea formală, nu cea lejeră, de zi'.  

Cât despre regulile impuse de pandemie în clădirea Union Station, autorii scrisorii au precizat că aceasta va fi supusă regulilor aplicate la ora actuală pe platourile de filmare. „Vom organiza un eveniment restrâns la Union Station din Los Angeles, completat de câteva momente suplimentare transmise în direct de la Dolby Theatre din Hollywood. Vom lua aceleași măsuri de siguranță practicate și pe platourile de filmare, folosind teste de ultimă oră și echipe de siguranță anti-COVID la fața locului. Vor exista măsuri de siguranță pentru cei care vin din afara orașului Los Angeles, dar și unele specifice pentru cei care locuiesc în oraș. Toate acestea pentru a ne asigura că veți avea parte de o seară petrecută în siguranță la premiile Academiei', au scris producătorii. 

O ultimă cerință formulată în scrisoare a fost cea cu privire la scurtarea, pe cât posibil, a discursurilor premiaților, și evitarea transformării lor în liste de mulțumiri. Ceremonia propriu-zisă va fi precedată de o reuniune de 90 de minute în curtea de la Union Station și îi va include doar pe nominalizați, pe invitații lor și pe prezentatorii diverselor categorii. Gala premiilor Oscar 2021 va fi transmisă de postul ABC duminică, pe 25 aprilie, cu începere de la ora 2 noaptea (ora României).  

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare