; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Schimbari in topul audientelor

06 July 2009

O fata noua a aparut pe podiumul audientelor TV, in primul semestru al lui 2009, in timp ce mai multe posturi generaliste au inregistrat scaderi. In acelasi timp, OTV isi continua declinul.

Principala schimbare, fata de anul trecut, din ierarhia audientelor TV in primele 6 luni ale anului o reprezinta “rocada” facuta de Realitatea cu Acasa. In urma acesteia, postul de stiri a urcat pe podium, iar televiziunea din MediaPro a cazut pe locul 4, inregistrand o medie sensibil mai mica. La varf, Pro TV si Antena 1 continua sa ocupe primele doua pozitii, la o distanta considerabila de restul “plutonului”. Desi ecartul dintre ele s-a micsorat fata de anul trecut, Pro TV ramane cel mai urmarit post din Romania.

OTV a cazut de pe 8 pe 9
Daca in aceeasi perioada a anului trecut Realitatea ocupa locul 5, cu o medie de aproximativ 102.000 telespectatori din mediul urban in fiecare minut, ea a reusit sa creasca pana la o medie de 137.000 de oraseni in primul semestru al anului. Tot doua pozitii a urcat si Kanal D, care incheiase 2008 pe pozitia a saptea in clasamentul audientelor TV, cu 84.000 de telespectatori pe minut. Postul din trustul Dogan inregistreaza acum o medie de 118.000. Locurile de la 6 pana la 10 sunt ocupate, in ordine, de Prima TV, TVR 1, Antena 3, OTV si National TV, la diferente sensibile.

Nota: Cifrele sunt rotunjite si reprezinta media de telespectatori din mediul urban, pe minut, in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2009.
Sursa: GfK Romania

de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare