; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Netflix_Alex Pina_La Casa De Papel

Scenaristul și producătorul Alex Pina, creatorul serialului „La Casa de Papel”, face echipă cu Netflix

13 July 2018

Netflix anunță un parteneriat global exclusiv de lungă durată cu premiatul scenarist și producător Alex Pina, mintea creativă din spatele celui mai vizionat serial non-englez de pe Netflix, „La Casa de Papel' (Money Heist).

În cadrul acestui parteneriat, Pina – fondatorul casei de producție Vancouver Media și mintea creativă din spatele unor seriale emblematice ca ‘Locked up – Vis a Vis, ‘The Ship – El Barco sau ‘Pacos Men – Los hombres de Paco – va produce noi seriale și proiecte exclusiv pentru cei 125 de milioane de utilizatori Netflix din toată lumea.

Erik Barmack (Vice President International Originals Netflix) a declarat: „Suntem încântați să anunțăm parteneriatul cu Alex Pina și abia așteptăm să colaborăm cu o echipă atât de talentată. Avem toată încrederea că Alex va continua să depășească granițele cu viziunea sa unică și cu talentul lui de a spune povești'.

Álex Pina a declarat: „Pentru mine, să lucrez cu Netflix este un vis devenit realitate. Trăim într-un moment în care serialele devin una dintre cele mai relevante mișcări culturale. Posibilitatea de a ajunge în orice colț al planetei și de a construi un univers în care conținutul tuturor limbilor poate călători oriunde în lume face parte din visul a mii de creativi din întreaga lume; producții venite din locuri foarte mici ale lumii astăzi ajung la oricine. Trebuia sa fim acolo, alături de Netflix, ca parte a acestei provocări revoluționare'.

După succesul global al primelor două părți ale serialului spaniol, urmează începutul producției celui de-al treilea sezon „La Casa de Papel', care va fi lansat în 2019. De asemenea, urmează noi proiecte scrise și produse de Pina. În prezent, este în curs de dezvoltare „Sky Rojo', o dramă de acțiune pentru femei care urmează să înceapă producția în 2019.

 

Despre Alex Pina

Fondatorul companiei Vancouver Media, Alex Pina și echipa lui de producție au redefinit ficțiunea în Spania. Cariera sa nu s-a limitat doar la televiziune, ci s-a extins și în industria cinematografică. A scris și regizat scenariul pentru Kamikaze (2004), film care a câștigat Premiul Audienței la Festivalul Internațional din Miami. De asemenea, a scris și a produs Brain Drain – Fuga de cerebros (Silver Biznaga la Festivalul de Film de la Malaga), Three Steps above Heaven – Tres metros sobre el cielo, Brain Drain 2 – Fuga de Cerebros 2 și I Want You – Tengo ganas de ti, unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din Spania, din ultimii ani.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare