Homepage  / Seriale româneşti

„Scara B”, serial nou la Pro TV din această toamnă. Primele informații despre proiect

„Scara B”, serial nou la Pro TV din această toamnă. Primele informații despre proiect

de Redactia Tvmania,

„Scara B” este un nou serial românesc care se pregătește să aibă premiera la Pro TV. Iată tot ce trebuie să știți despre noul proiect al lui Dragoș Buliga, producătorul serialului fenomen „Las Fierbinți”. Cine sunt scenariștii și ce spune postul TV despre data premierei.

Pro TV lansează „Scara B”, un nou serial de comedie. Când e premiera

Pro TV a anunțat joi că va avea în grilă un nou serial românesc, intitulat „Scara B”.

„Ce au în comun un pensionar morocănos, un familist convins, doi burlaci (semi-convinși), două studente pline de viață și un maestru Shaolin urban care trăiește cu mama? Aflăm împreună, toamna aceasta, în noul serial Scara B, la PRO TV”, se arată în comunicatul postului.

Scara B”, noul serial de comedie de la Pro TV, explorează viața cotidiană a vecinilor dintr-un bloc, din București. Potrivit postului TV, cu fiecare episod, serialul va deschide ușile locatarilor și le va prezenta celor de acasă interacțiunile și situațiile celor care locuiesc în aceeași clădire. „Într-o manieră comică, dar cu situații emoționante, Scara B va oferi o perspectivă de ansamblu asupra diversității oamenilor și a impactului pe care îl au acțiunile zilnice asupra fiecăruia”, se arată într-un comunicat al postului.

Antonii Mangov, Programming Director, a dezvăluit că noul serial de comedie „aduce un umor aparte”, precum și „personaje bine conturate”.

„Așa cum știți, în ultimii ani ne-am focusat pe creșterea producțiilor de ficțiune, iar fiecare a fost un succes demonstrat prin cifrele de audiență. De aceea pot spune, încă de pe acum, că telespectatorii vor fi încântați de noua comedie, Scara B, care aduce un umor aparte, personaje bine conturate, care sunt interpretate de către actori consacrați și iubiți de public. Este o distribuție impresionantă care are în spate cea mai potrivită echipă de producție”, a declarat Mangov.

Cine sunt actorii din distribuția serialului „Scara B”

Din distribuția serialului „Scara B” fac parte actorii: Răzvan Vasilescu, Bogdan Cotleț, Dan Rădulescu, Dana Dogaru, Alex Bogdan, Ana Radu (pe care o știți din „Clanul”), Ana Ciontea („Sacrificiul”, „Fructul oprit”). Nu în ultimul rând, în noua comedie marca Pro TV a primit un rol și Anca Dinicu, pe care ați văzut-o recent la „Săriți de pe fix”.

Răzvan Vasilescu este Ion Vlaga în serialul „Scara B”

Răzvan Vasilescu este Ion Vlaga. Vecinul carismatic care se crede vedeta blocului, Ion nu a excelat niciodată în cariera sa de actor, apogeul său actoricesc fiind intepretarea rolului Dracula. Deși lumea îl tratează cu oarecare indiferență, el își păstrează mereu șarmul de star, ceea ce îi conferă candoare și ne face să îl îndrăgim.

Cătălina Mihai este Tabita, Ana Dumitrașcu este Cosmina

Cătălina Mihai este Tabita, în timp ce Ana Dumitrașcu este Cosmina în „Scara B”.

Două prietene studente care împart chiria și care aduc un suflu proaspăt și energic în bloc, Cosmina este studioasă și organizată, în timp ce Tabita este mai relaxată și spontană. Poate uneori prea spontană. Deși aparent din aceeași pătura socială, diferențele financiare dintre cele două nasc întrebări care duc la situații misterioase greu de deslușit.

Anca Dinicu este Claudya, Irina Antonie este Gabryela şi Ana Radu este Cristina în „Scara B”

Anca Dinicu este Claudya, Irina Antonie este Gabryela şi Ana Radu este Cristina. Ele sunt colegele Tabitei de la „agenția de turism”. Claudya, aleasă democratic ca lidera grupului, este fan avid al gyrosului vegetarian de porc, Gabryela mereu chicoteşte la orice spun prietenele ei, iar Cristina este mereu pedepsită după ce foloseşte cuvinte „elevate”: 5 lei la borcan.

Anca Crețu este Carmen Azzali în „Scara B”

Anca Crețu este Carmen Azzali. Anca Crețu este Carmen Azzali. Carmen este o doamnă bine trecută de 80 de ani, care locuieste singură şi care îşi supune zilnic vecinii la tot felul de provocări: uită drumul spre casă, lasă apa pornită etc.

Dan Rădulescu este Dan, Bogdan Cotleț este Șerban în „Scara B”

În urma unei despărțiri, Șerban îl roagă pe Dan să îl primească pentru câteva zile la el acasă. Ceea ce inițial trebuia sa fie “temporar” se transformă într-o conviețuire amuzantă: Dan este tiparului burlacului convins, gata oricând de noi aventuri, în timp ce Șerban este un computer geek introvert și romantic

Dragoș Buliga, omul din spatele conceptului „Scara B”

În spatele conceptului Scara B stă producătorul serialului fenomen Las Fierbinți, care povestește că această nouă comedie vine în urma unui studiu aprofundat al unor personaje reale:

„După aproape 15 ani, am creat un nou micro-univers împreună cu doi tineri talentați scriitori și actori: Dan Rădulescu și Bogdan Cotleț. De această dată, acțiunea se mută în inima orașului, într-o scară de bloc din București. Probabil veți avea tendința să-l comparați cu Las Fierbinți, dar vă recomand să nu o faceți pentru că vă asigur că are o cu totul altă structură și ritm. Comedia se dezvoltă pe parcursul celor 13 episoade, odată cu descoperirea tuturor personajelor, se îmbogățește și prinde mai multe nuanțe, analizând din multe unghiuri situații si caractere diferite. Sunt convins că, episod după episod, o să descoperiți o nouă lume pe care v-o prezentăm după un studiu aprofundat al unor personaje absolut reale. Am pus mult suflet alături de acest cast absolut senzațional, vă promitem că nu veți regreta!”, a declarat Dragoș Buliga.

Dan Rădulescu și Bogdan Cotleț sunt scenariștii serialului de comedie

Dan Rădulescu și Bogdan Cotleț sunt scenariștii Scara B, iar cei doi actori fac parte și din distribuția serialului. „Pentru mine, lucrul la Scara B a însemnat o dublă provocare: pe de o parte, a însemnat debutul meu în televiziune ca scenarist, pe de altă parte, a fost pentru prima dată când am și jucat într-o producție scrisă (și) de mine. Pe cât de fascinant este să vezi cum o echipă super profi (mulțumim, Dragos) materializează într-un timp record niște povești pe care tu le-ai imaginat doar pe o foaie de hârtie, pe atât de mult te obligă asta să nu dezamăgești ca povestitor așteptările tuturor, ceea ce reprezintă și obiectivul principal pe care ni l-am propus față de publicul nostru din toamnă: să nu îl dezamăgim”, a spus Dan Rădulescu.

Bogdan Cotleț este unul dinte noii scenariști ai serialului de la PRO TV (poza de jos)

„E un pas destul de mare de la a face glume pe terasă, până la a le așeza, structurat, pe o hârtie, parte dintr-o poveste. Am mai scris scenarii până acum, dar numai de sketch- uri, și după munca la Scara B am ajuns la concluzia că, totuși, un episod de serial nu e pur și simplu un sketch mai lung. Norocul meu e că cei cu care am pus umărul la serialul ăsta – în primul rând Dragoș și Dan ca prim-plantatori ai sămânței – împreună cu restul castului și toate departamentele uber-profi, au avut mai multă încredere în mine decât am eu. Și ca actor, dacă mi se pare prost scenariul, de data asta știu, în sfârșit, pe cine să-njur. Pe Dan. Ce, credeați că o să zic de mine? Iar tu, dragă spectatorule, dacă-ți vor plăcea bufonii, să poftești și-n altă seară. Adică săptămânal, la serialul nostru, la Scara B, nu altă seară în care e altceva”, a spus Bogdan Cotleț.

Cu o combinație de umor, personaje bine conturate și situații în care te poți regăsi, Scara B promite să fie o comedie savuroasă care va aduce zâmbete și căldură în inimile telespectatorilor.

Sursă foto: Pro TV

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton