; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Scandalul e rege

02 March 2009

Atata timp cat audientele raman la un nivel ridicat, Dan Capatos spune ca se va axa in continuare pe scandaluri in emisiunea “Un show pacatos” si va apela cu incredere la acelasi tip de invitati pitoresti care par sa faca deliciul publicului.

“TV Mania”: Esti lider de audienta pe segmentul tau orar. Ce compromisuri a trebuit sa faci ca sa ajungi aici?
Dan Capatos: N-am facut decat compromisul de a livra ce doresc telespectatorii. Exista acum parerea, propagata si promovata de unii oameni cu experienta in televiziune, dintre care multi nu mai apar pe sticla, ca s-a degradat foarte mult divertismentul si ca ar trebui oprita toata aceasta prostitutie profesionala. Toti cei care suntem vizati, ma refer la mine, Madalin Ionescu si Mihai Morar, asta ca sa ma opresc doar la exemple din trustul nostru, avem niste contracte in care sunt stabilite unele criterii de performanta. Din pacate, si nu o spun cu nici o mandrie, acest gen de divertisment merge in momentul asta in Romania. Care sunt cauzele, de ce s-a ajuns aici, vom scapa sau nu vom scapa, asta nu mai stiu.

Deci Dan Diaconescu a avut dintotdeauna dreptate?
Se poate spune ca a fost un vizionar. Dan Diaconescu a reusit sa se transforme dintr-un realizator de televiziune insignifiant si inexistent intr-unul extrem de vizibil si chiar respectat. Eu il respect pentru ca a simtit cum n-a simtit nici unul dintre realizatorii contemporani cu el. Acum, in perioada asta, el a simtit cel mai bine ce vrea lumea sa vada.

Fara circ nu se mai poate face audienta?
N-am cum sa spun ca este singura formula castigatoare. Mai sunt si alte emisiuni care fac audienta. De exemplu, “Duminica in familie” si “Dansez pentru tine”. Deci cu totul alte genuri decat acesta in care sunt eu implicat. Dar, la ora la care prezint eu, sunt aproape convins ca aceasta este una dintre retelele succesului.

Ce invitati ti-au adus cel mai mare rating in emisiune?
Oana Zavoranu, Silviu Prigoana, Adriana Bahmuteanu, Gigi Becali, Vadim. Cam astea ar fi. Insa, pe langa ele, face rating orice alt personaj anonim implicat intr-un scandal. Orice scandal putin mai violent, precum cel dintre Nikita si Savarina, poate sa-i tina pe oameni treji in fata televizoarelor.

Care este, de fapt, rolul lui Mircea Stoian in emisiune?
Mircea este invitat permanent sau coprezentator, depinde cum vreti sa-i spunem, insa rolul lui este mult mai important decat il sesizeaza lumea, desi nici nu se vede. Eu fac performanta doar in echipa cu altcineva. De aceea mergea bine si matinalul cu Cristina Cioran.

Ai invitat in emisiune vedete pe care le-ai criticat in articolele scrise pentru revista “DIVA”? Ti s-a parut ca erau deranjate cand au venit in studio?
Eu sper ca nu. Si chiar imi doresc sa fi citit ce-am scris, pentru ca asa am simtit eu in momentul respectiv ca trebuie sa scriu despre acea vedeta. Nu scriu cu rautate, n-am vendete personale. Le respect supararea, dar trebuie sa stie ca este doar o chestie de moment si nu am nimic cu nimeni pe termen lung.

Ai invitati al caror singur scop este fie penibili. Ii ajuti discret sa se faca de ras, ori lucrurile decurg de la sine?
De ce sa ma ascund dupa degete? Sunt multi care n-au ce sa arate altceva, decat sa se faca de ras. Nu ma refer la nimeni in mod special, dar sunt multi care prin simpla aparitie te fac sa-ti spui: bai, asta-i cam dobitoc. Insa sunt personaje pitoresti, oamenii se uita la ele si fiecare e liber sa-si formeze ce opinie vrea.

interviu de Cristian Horga

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare