; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Sarpele _Gheorghe DInica

TVR 2 difuzează, diseară, „Șarpele”, un spectacol cu Gheorghe Dinică

27 July 2015

„Șarpele' este ecranizarea nuvelei fantastice cu același titlu a lui Mircea Eliade, în regia lui Viorel Sergovici. În distribuție îi regăsim pe Ilinca Goia, Cătălina Mustață, Victoria Cociaș, Mircea Rusu, Gheorghe Dinică și Claudiu Bleonț.

Spectacolul va fi difuzat de TVR 2 – luni, 27 iulie, ora 20 :10, și în reluare vineri, 31 iulie, ora 00 :35.

[Not a valid template]
În „Șarpele', un grup de vilegiaturişti iau parte la o petrecere organizată într-un conac boieresc, undeva la țară. Grupul se deplasează la o mânăstire din apropiere pentru a continua petrecerea. Intâlnirea cu Andronic (Claudiu Bleonț) va schimba cursul firesc al lucrurilor, el implicându-i pe eroii povestirii într-o practică magică și profund erotică.

Aceasta nu este prima oară când Viorel Sergovici abordează proza fantastică a lui Mircea Eliade. A mai făcut-o și în 1992 cu „Domnișoara Cristina', adaptare care i-a adus premiul APTR. De această dată, cu „Șarpele', a obținut premiul UNITER pentru TeatruTV în 1996.

Filmul este propus spre difuzare în cadrul programului UNITER 25, prin care Casa de producție TVR omagiază împlinirea a 25 de ani de la înființarea UNITER. „Șarpele' a primit premiul Galei UNITER pentru Teatru TV ediția 1995/1996, asemeni „Mesagerului', o altă ecranizare după Mircea Eliade, în regia Constantin Dicu, difuzat cu câteva săptămâni în urmă (premiul UNITER pentru Teatru TV 1993/1994).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare