; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Sange proaspat in Ku Klux Klan

23 May 2005

Format in 1866 in statul Tennessee, obiectivul primordial al acestei organizatii era sa sustina, dupa Razboiul de Secesiune, suprematia alba si sa impiedice negrii sa voteze. Cei sase indivizi care au pus bazele acestui grup erau prea saraci pentru a-si realiza niste costume. Asa ca si-au pus cearceafuri pe spate si fete de perna pe cap, initial cu simpla dorinta de a-i speria pe cei de culoare. Abia apoi au realizat ca aceasta tactica de intimidare se dovedea a fi mai puternica decat s-ar fi gandit, iar pe parcursul urmatorilor ani, membrii clanului s-au ocupat cu torturarea si omorarea negrilor, dar si a albilor care ii sprijineau.
Au trecut aproape 140 de ani de cand Ku Klux Klan-ul a luat nastere in Statele Unite ale Americii. Daca, pe atunci, sase indivizi se jucau de-a Dumnezeu, punand, bazele celui mai de temut “grup al urii”, acum, peste 133 de organizatii functioneaza cu acelasi scop, dar sub nume diferite.
“Cavalerii Albi ai Ku Klux Klan-ului”, “Klan-urile Unite ale Americii”, “Klan-ul National”, “Klan-urile Imperiale ale Americii”, toate aceste organizatii fac parte din ceea ce se numeste “A Cincea Era a Klan-ului” sau “Imperiul Invizibil”. Nu este un titlu de film, ci realitatea insasi, de vreme ce peste 6000 de americani mai activeaza inca in aceasta grupare de temut.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare