; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Sanda Vişan Liverpool

Documentarul “Liverpool, în trei zile”, în weekend, la TVR 2

13 January 2017

Sâmbăta aceasta, de la ora 12.00, la TVR 2 puteţi urmări primul episod al seriei documentare realizate de Sanda Vişan: Liverpool, în trei zile'.

Pe parcursul a trei episoade difuzate săptămânal sunteţi invitaţi să descoperiţi un oraş de un farmec discret ce a fost vreme de secole poarta maritimă nu doar a Marii Britanii, ci a întregii Europe.

În primul episod, Sanda Vişan face o trecere în revistă a trecutului metropolei britanice, din Evul Mediu până în era industrială – care a făcut din oraşul de pe râul Mersey portul cel mai important al continentului. Istoria lui este rezultatul activităţilor intense din zona portuară, azi parte a patrimoniului UNESCO. Aşa că în acest episod vă puteţi delecta cu o expediţie' inedită de explorare a vestitelor docuri – invadate astăzi de turişti.

Şi în cel de-al doilea episodsâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 12.00 – periplul prin Liverpool propus de Sanda Vişan are la bază faptele marcante ale trecutului. În istoria Marii Britanii, Liverpool a jucat un rol esenţial în cel De-al Doilea Război Mondial, deoarece de aici s-a desfăşurat celebra Bătălie a Atlanticului de Nord' împotriva Germaniei naziste. Şi pentru că Liverpool este locul de naştere a grupului Beatles care s-a ridicat până la faima mondială şi a marcat generaţii,  din acest episod nu puteau lipsi detalii inedite legate de istoria grupului rock.

Cel de-al treilea episod al seriei Liverpool, în trei zile' este programat duminică, 29 ianuarie, de la ora 12.30. Va fi o ediţie în care Sanda Vişan vă va arăta cum un oraş inteligent nu rămâne îngheţat în proiect, atunci când industria care i-a asigurat cândva măreţia s-a prăbuşit. Şi asta pentru că Liverpool, oraş maritim, s-a reinventat ajungând acum să constituie o importantă atracţie turistică a lumii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole: TVR 2 difuzează documentarul O zi în Berlin' realizat de Sanda Vişan

TVR 2 va difuza, de mâine, seria de documentare Londra, în trei zile'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare