; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cristian T. Popescu

Sâmbătă, 8 iunie, „CinemaTePeca” difuzează lungmetrajul „O lacrimă de fată”

07 June 2019

O lacrimă de fată' (1980), în regia lui Iosif Demian, este filmul de sâmbătă, 8 iunie, la Digi 24. Policier-ul, premiat pentru regie, scenariu și interpretare masculină (Dorel Vișan), depășește limitele genului pentru a spune publicului o a doua poveste, cea a complicității colective la rău.

„În O lacrimă de fată, răul nu se opreşte la conducerea de partid. O întreagă societate alege să trăiască în minciună, furt şi, în cele din urmă, crimă, în cârdăşie cu Partidul, ca să-i fie bine. Un film fără nicio iluzie, cu personaje puternice, greu de uitat, O lacrimă de fată îţi lasă un gust dur şi amar care se simte şi dacă îl vedeţi astăzi', arată Cristian Tudor Popescu.

Un anchetator (Dorel Vişan) şi asistentul său (George Negoescu) investighează moartea suspectă a unei tinere femei în Sălcioara, un sat de pe Valea Mureşului. Cei doi stau de vorbă cu fostul logodnic al fetei (Iustina), cu foști colegi de serviciu, cunoscuți şi săteni, interpretați de ţărani autentici, pentru a identifica circumstanțele aparentului accident. Ancheta îi scoate la lumină pe potențialii vinovați, dar și vinovățiile până atunci ascunse.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare