; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Jean constantin

Sâmbătă, 25 mai 2019, de la ora 21.00, „CinemaTePeca” prezintă comedia „Secretul lui Bachus”

24 May 2019

Comedia „Secretul lui Bachus' (1984), cu Dem Rădulescu, Gheorghe Dinică și Sebastian Papaiani, este filmul de sâmbătă la Digi 24.

„Secretul lui Bachus', unul dintre cele mai vizionate filme românești din toate timpurile, conform datelor publicate de Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, a fost inspirat de întâmplări reale. Dosarul „Vinul' sau cazul Gheorghe Ștefănescu, din anii ’60, a urmărit arestarea unui gestionar de depozit de vinuri, acuzat de delapidare, contrafacere și diluare de băuturi.

Subiectul filmului regizat de Geo Saizescu este identificarea și distrugerea rețelei infracționale organizate în jurul lui Ștefănescu, nea Bachus sau Bumbescu în film, după eliberarea gestionarului din închisoare.

„Mesajul fundamental transmis de comedia lui Popovici – Saizescu este: trăim într-o țară veselă, în care lumea o duce bine, răul e reprezentat de indivizi care n-au nici o legătură cu Partidul Comunist, cu socialismul, cu oamenii muncii, pe care nici măcar nu trebuie să-i urâm, trebuie, în primul rând, să râdem de ei. Nici o clipă aceștia nu pun cu adevărat în pericol orânduirea noastră socialistă, știm de la bun început că vor fi prinși de organele noastre', spune Cristian Tudor Popescu despre mesajul propagandistic al filmului, mesaj pe care satira îl face și mai eficient.

Din distribuția filmului mai fac parte: Emil Hossu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Jean Constantin, Horațiu Mălăele și Ileana Stana Ionescu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare