; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

CinemaTePeca2

Sâmbătă, 16 martie, „CinemaTePeca” difuzează „cel mai frumos film din cinematografia românească”

15 March 2019

Sâmbătă, 16 martie 2019, de la ora 21:00, „CinemaTePeca' va difuza „Pas în doi', o frumoasă poveste de dragoste desfășurată într-un decor de fabrici și uzine'. Vreau piese brute, dați-mi piese piese brute!' e replica din film care a fixat pelicula lui Dan Pița în memoria colectivă ca simbol al realității care frizează ficțiunea.

„Dan Pița face, după părerea mea, cel mai frumos film din cinematografia românească. Nu am spus cel mai important, nu cel mai bun, nu cel mai mare. Cel mai frumos. Este o colecție de tablouri acest film, imagini absolut memorabile. Isaac Asimov spune într-un eseu că scriitorul, și se poate extrapola la creatorul de film, poate alege să arate realitatea printr-un geam sau printr-un vitraliu. Dan Pița alege vitraliul și, în felul acesta, niște secvențe cu muncitori din perioada comunistă, pe care le-am mai văzut în alte filme, capătă un aer straniu, ireal, de univers paralel', explică Cristian Tudor Popescu.

Pas în doi' urmărește povestea lui Mihai, un tânăr muncitor, student la seral pasionat de scrimă şi flaut, care se îndrăgosteşte aproape concomitent de două fete şi nu se poate hotărî pe care să o aleagă. În rolurile principale îi regăsim pe Claudiu Bleonţ (Mihai), Petre Nicolae (Ghiță), Ecaterina Nazare (Maria) și Anda Onesa (Monica).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare