; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Sam Worthington este noul Dracula

24 August 2010

Sam Worthington începe filmările la „Dracula: Year Zero' în iunie 2011

Sam Worthington începe filmările la „Dracula: Year Zero' în iunie 2011

Actorul australian Sam Worthington a acceptat provocarea de a-l interpreta pe celebrul vampir în „Dracula: Year Zero'. Filmul regizat de Alex Proyas se axează pe începutul „carierei de vampir' a lui Vlad Ţepeş şi promite să schimbe fundamental legenda voievodului.

.

După ce a fost transformat în vampir de Bram Stoker, autorul romanul „Dracula' din 1897, Vlad Ţepeş a intrat pe mâna producătorilor de filme, care i-au răstălmăcit viaţa şi l-au transformat într-un personaj de legendă.

Dacă ar mai fi trăit, Vlad Ţepeş ar fi aflat (probabil cu stupoare) că este înrudit cu Stephanie Meyer, autoarea cărţilor din seria „Amurg', şi cu Robert Pattinson, interpretul lui Edward Cullen în ecranizarea care a urmat.

Rolul lui Vlad Ţepes va fi dus mai departe de Sam Worthington. Actorul de acţiune, despre care National Enquirer scria că este din cale afară de zgârcit, îl va interpreta pe voievodul român în „Dracula: Year Zero'. El negociază pentru acest proiect de la începutul anului.

Pelicula va fi regizată de Alex Proyas („Corbul', „Oraşul întunecat', „Eu, Robotul', „Numere fatale') şi are un buget de 100 de milioane de dolari. Filmările sunt programate să înceapă în iunie 2011 şi vor fi realizate în Australia.

„Dracula: Year Zero' va îmbina elemente din mitologia vampirilor cu faptele istorice din viaţa lui Vlad Ţepeş, potrivit producătorilor.

Alex Proyas consideră că noul său proiect este un „epic medieval' : „Va aduce în prim-plan naşterea unei legende, aşa că acţiunea este plasată în Transilvania secolului al XIII-lea'.

„Este vorba despre cum Vlad al Transilvaniei se transformă în această creatură; alegerile pe care le-a făcut şi cum acestea l-au transformat în tragicul personaj'.

Regizorul mai spune că, deşi „Dracula: Year Zero' este o odă adusă romanului lui Bram Stoker, fiind un prequel, scenariul dă peste cap legenda celebrului vampir şi reinventează personajul.

Alegerea actorului de acţiune Sam Worthington în rolul lui Dracula se explică prin multitudinea de scene de luptă din noul film. „Vom avea armata invadatoare a turcilor şi multe secvenţe de acţiune supranaturală', a explicat producătorul Mike De Luca.

„Vlad Ţepeş se uită la vârful unui munte din Transilvania despre care toţi ţiganii din ţara sa spun că este bântuit şi plin de magie neagră. Din moment ce nu a crezut niciodată în poveşti despre forţele supranaturale, el crede că sunt simple superstiţii. Într-un moment de disperare, urcă pe munte pentru a vedea dacă există un adevăr în spatele miturilor şi dacă ar putea să foloseasca acele puteri pentru a ţine piept forţelor invadatoare. Şi găseşte ceva care îl transformă în Dracula, apoi foloseşte noile sale puteri pentru a lupta împotriva turcilor', contura Mike De Luca intriga noului film.

.

Un actor extrem de ocupat

Nu este de mirare că Sam Worthington a negociat luni de zile înainte să accepte rolul lui Dracula. Actorul australian este ocupat până peste cap şi trebuie să joace în continuările de la „Avatar' şi „Înfruntarea titanilor'.

Următorul film în care îl vom vedea se numeşte „The Debt' şi este programat pentru lansare la finele acestui an.

Actorul şi-a exprimat interesul de a călca pe urmele lui Arnold Schwarzenegger şi vrea să joace în remake-ul filmului „Commando' (1985).

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare