Homepage  / Cinema

Sam Mendes va regiza patru filme despre membrii trupei Beatles. Primele detalii despre noile proiecte

Sam Mendes va regiza patru filme despre membrii trupei Beatles. Primele detalii despre noile proiecte

de Andreea Hentea,

Regizorul britanic Sam Mendes are în plan să regizeze nu mai puțin de patru filme despre membrii trupei Beatles, care vor fi dedicate, fiecare, lui Paul McCartney, John Lennon, George Harrison și Ringo Starr. Ce alte biografii ale muzicienilor ni se pregătesc.

Regizorul britanic Sam Mendes („007: Coordonata Skyfall”, „1917: Speranță și moarte”, „Imperiul luminii”) intenționează să realizeze și să producă patru lungmetraje separate despre membrii legendarei trupe Beatles: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, scrie variety.com.

Potrivit unui comunicat de presă, cineastul va consacra câte un întreg film punctului de vedere al fiecărui membru al grupului Beatles. Cele patru faimoase voci se vor intersecta, astfel, pentru a „spune povestea uluitoare a celei mai mari trupe din istorie”, până la despărțirea lor din anul 1970. Paul McCartney, Ringo Starr și familiile regretaților John Lennon și George Harrison au acordat drepturile muzicale și poveștile integrale ale vieților lor celor patru filme menționate.

„Sunt onorat să spun povestea celei mai mari trupe rock din toate timpurile și sunt încântat să folosesc creativ ceea ce se înțelege prin «incursiune cinematografică»”, a declarat Sam Mendes, premiat cu Oscarul pentru regie pentru „Frumusețe americană” / „American Beauty” (1999) și nominalizat pentru drama de război „1917: Speranță și moarte”.

Toate cele patru filme vor fi finanțate și distribuite în cinematografe de studiourile Sony Pictures, în 2027. Încă nu se cunosc detalii despre strategia de lansare, dar studiourile declară că aceasta va fi „inovatoare și revoluționară”.

O oportunitate fabuloasă

„Intenționăm ca aceasta să fie o experiență cinematografică unică, palpitantă și amplă: patru filme, relatate din patru perspective diferite, care spun o singură poveste despre cea mai celebră trupă din toate timpurile. A avea binecuvântarea celor de la Beatles și a familiilor lor este un privilegiu imens”, a spus Pippa Harris, unul dintre producători, într-un comunicat.

Este pentru întâia oară când membrii trupei Beatles (sau urmașii lor) își acordă sprijinul total pentru un film care le este dedicat. Anterior, trupa a fost subiectul mai multor documentare, inclusiv „Let It Be”, din anii 1970, care a relatat despărțirea grupului, sau „Get Back”, al lui Peter Jackson, care a surprins realizarea albumului „Let It Be”. Cântecele lor au inspirat și filme muzicale, precum „Across the Universe” (2007) și „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, dar acestea nu au fost succese remarcabile, în ciuda interesului mondial viu pentru trupă.

Desigur, cei patru Beatles au apărut și în propriile lor filme, inclusiv în „A Hard Day’s Night” (1964), „Help!” (1965), „Magical Mystery Tour” (1967) și „Yellow Submarine” (1968), dar proiectul lui Sam Mendes va fi altceva. „Ideea îndrăzneață și amplă a lui Sam de-a lucra cu întreaga sa echipă și de a-și îmbina experiența cu muzica și poveștile acestor patru tineri care au schimbat lumea va zgudui publicul de pe tot globul”, a spus Tony Vinciquerra, președinte și CEO al studiourilor Sony. „Asemenea oportunitate apare o dată în viață”, a adăugat acesta.

Biografiile muzicienilor sunt pe val

Aceleași studiouri au apreciat că „ar fi, cu siguranță, riscant să lansăm toate cele patru filme în premieră în același an”. Cu toate acestea, filmele muzicale au crescut recent în popularitate. „Elvis”, al lui Baz Luhrmann și recentul „Bob Marley: One Love” (lansat în cinematografe pe 16 februarie), realizate de Paramount, au fost succese care au depășit așteptările, în timp ce filmul-concert „Taylor Swift: The Eras Tour” a spulberat toate recordurile de încasări, depășind mai multe francize celebre de la Hollywood în ceea ce privește vânzările globale de bilete.

La ora actuală, se află în lucru mai multe biografii ale unor legende muzicale: Antoine Fuqua transformă povestea vieții lui Michael Jackson într-un lungmetraj, Amy Winehouse este eroina filmului biografic „Back to Black”, iar veteranul Ridley Scott este în discuții pentru a regiza un film despre legendara trupă Bee Gees, scrie, de asemenea, variety.com.

Sursa foto: Hepta

Citeste si:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton