Homepage  / Vedete străine

Salma Hayek, în trening la Palatul Versailles. Actrița a purtat torța olimpică prin Sala Oglinzilor

Salma Hayek, în trening la Palatul Versailles. Actrița a purtat torța olimpică prin Sala Oglinzilor
8

de Cătălina Matei,

Încă puțin și, pe 26 iulie, va începe ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, iar Salma Hayek a fost implicată în parcursul torței olimpice. Actrița de origine mexicană a purtat cu mândrie celebra flacără prin palatul Versailles.

Nu mai puțin de 175 de celebrități au purtat torța olimpică până la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris. Salma Hayek a fost selectată să participe la acest eveniment memorabil. De ce a fost inclusă actrița de orgine mexicană în acest eveniment?

Salma Hayek este căsătorită din 2009 cu magnatul din industria frumuseții Francois-Henri Pinault. Francezul deține Kering, o multinațională specializată în producția de bunuri de lux, și are o avere de circa 7 miliarde de dolari. Prin urmare, actrița născută în Mexic are și cetățenie franceză.

Ieri, am avut onoarea să port flacăra olimpică, simbol al luminii, speranței, păcii și unității. Dacă crezi în aceste valori, să știi că ai fost alături de mine la fiecare pas. Când am trecut pe lângă torță și am luat parte la ștafetă, am fost mândră să reprezint spiritul de durată al Jocurilor Olimpice, aducând lumină, speranță și unitate tuturor”, a scris Salma Hayek pe contul său de Instagram acolo unde a postat mai multe imagini din timpul evenimentului.

Pe 23 iulie, departamentul Yvelines din Paris a fost animat de trecerea flăcării olimpice, care a traversat departamentul de la Rambouillet la Versailles. Iar Salma Hayek Pinault a plimbat torța prin palatul Versailles. Actrița a purtat un trening alb, cu dungi portocalii pe mâneci, și pantofi sport albi și a fost aclamată de mulțimea prezentă.

Salma Hayek porteuse de la flamme olympique des Jeux Olympiques de Paris 2024 (JO) au château de Versailles dans les YvelinesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Foto: Hepta

Unde se va desfășura ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris?

Pentru a face evenimentul cu adevărat special, organizatorii Jocurilor Olimpice au planificat, împreună cu autoritățile din Paris, ca ceremonia de deschidere să aibă loc pe apele fluviul Sena, care străbate capitala franceză. Va fi pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice când festivitatea care marchează startul Olimpiadei se va desfășura în afara unui stadion.

Prin urmare, sportivii nu vor mărșălui pe o pistă de atletism, așa cum s-a întâmplat în mod tradițional până la această ediție, ci vor lua parte la o paradă fluvială prin inima Parisului. Pentru a pune în exercițiu planul măreț, organizatorii au pregătit aproape 100 de ambarcațiuni care vor defila pe Sena, potrivit Eurosport. Aproximativ 10.500 de sportivi vor participa la Jocurile Olimpice, toți vor lua parte la ceremonia de deschidere.

De asemenea, 80 de ecrane gigant și difuzoare amplasate strategic vor permite publicului larg să se bucure de atmosfera magică a spectacolului care va răsuna în întreaga capitală franceză. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 va fi cea mai mare din istoria Jocurilor și va fi deschisă tuturor: locuitorilor din Paris și din regiunea sa, precum și vizitatorilor din toată Franța și din întreaga lume.

Cine transmite la TV în România Jocurile Olimpice de la Paris 2024

TVR și Eurosport dețin drepturile TV pentru marea competiție mondială, care are loc din 4 în 4 ani.

Eurosport va realiza o producţie în limba engleză prezentată de Cosmin Cernat, care va fi difuzată simultan în România, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă şi Slovacia.

Cea de-a doua premieră este că toate competiţiile de la Jocurile Olimpice se vor vedea pe noua platformă de streaming Max.

Eurosport 1 va acoperi sportivii cu relevanţă internaţională, superstarurile mondiale de la probele cele mai cunoscute din sporturi consacrate precum atletism, gimnastică, înot, ciclism şi sporturi pe echipe.

Sportivii români vor putea fi urmăriţi la Eurosport 2, acolo unde show-ul „Bonjour, Paris!”, produs în premieră în România, va fi de asemenea difuzat în fiecare zi.

Emisiunea „Bonjour, Paris!” va fi găzduită de Cosmin Cernat, jurnalist cu o experienţă de 30 de ani în presa sportivă, colaborator al Eurosport din 1997.

Televiziunea Română va transmite Jocurile Olimpice de la Paris – cel mai grandios eveniment sportiv la nivel mondial, care se va desfăşura în perioada 26 iulie-11 august 2024, pe TVR SPORT, alături de alte canale din portofoliul TVR.

Sursa foto: Hepta

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton