; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Asta i Romania (1)

„Să facem lumină!” – o ediție specială de Paște „Asta-i România”

21 April 2016

În urmă cu două luni, echipa „Asta-i România' pornea o campanie de conștientizare referitoare la o realitate incredibilă: în 2016, într-o Românie care se dorește europeană, există zeci de familii care trăiesc în comunități rupte de lume, în care nu există curent electric. Seria de reportaje, intitulată „Ție ți-e frică de întuneric?', a scos la lumină povești de viață impresionante ale oamenilor care își duc zilele în zone izolate.

Asta-i Romania (1)

„Ce am făcut cu această serie de reportaje este doar începutul, semnalul nostru de alarmă și dorința de a aduce lumina în casele celor care au nevoie de curent electric, fie că este vorba de copii care învață la lumina lămpașului sau a lumânării, fie de oamenii care sunt nevoiți să meargă mulți kilometri distanță pentru a ajunge la o sursă de apă, ori la un drum.

Asta-i Romania (2)

În prezent, în România există aproximativ 100.000 de locuințe fără electricitate. E vorba de familii care au fost lăsate să trăiască în beznă, deși, printr-o hotărâre de guvern pentru perioada 2012-2016 toate aceste comunități trebuiau electrificate. Ne dorim ca demersul nostru să își găsească răspuns în deciziile la nivel politic, iar schimbarea în bine a vieții acestor oameni să se producă într-un timp cât mai scurt', spune Mihai Ghiță, realizatorul și prezentatorul emisiunii „Asta-i România'.

Asta-i Romania (3)

Într-un gest unic pe piața media din România, Kanal D a hotărât să instaleze din fonduri proprii panouri fotovoltaice pentru cele mai afectate familii din satul Ciosa, județul Bistrița-Năsăud. Întreaga acțiune se va concretiza într-o ediție specială de Paște, sub titulatura „Să facem lumină!'.

Asta-i Romania (4)

„Multe dintre familiile pe care le-am întâlnit nu au o deloc viață ușoară. Nu ai cum să rămâi nepăsător la această realitate, iar prin ediția specială de Paște «Asta-i România» veți putea fi părtașii unor momente extraordinare. Visul care părea atât de îndepărtat, acela de a avea lumină, se îndeplinește', a adăugat Mihai Ghiță.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare