; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Sa dansam cu Fatboy Slim!

07 July 2008

In 2003 revista “Q” l-a inclus pe Fatboy Slim in lista celor 50 de trupe pe care trebuie sa le vezi intr-o viata. Fatboy Slim are concert pe 12 iulie, la Mamaia.

Sunt concerte unde mi-am dorit sa ajung, dar soarta s-a impotrivit si pana la urma nimic nu s-a legat. Asa s-a intamplat cu recitalul lui Sting la Bucuresti si concertele lui Eric Clapton si Iggy Pop de la Budapesta din 2006, de exemplu. Pe Fatboy Slim (Norman Cook, pe numele sau adevarat) recunosc ca l-am subestimat acum doi ani – e singura scuza pe care o am pentru ca nu am dansat si eu pe nisipul fin al unei plaje din Mamaia, unde el a fost maestru de ceremonii in fata unei multimi extaziate. Inca mai aud povesti si ecouri ale acelei nopti minunate si nu neaparat din partea unor impatimiti ai genului, dimpotriva, e vorba de oameni care asculta Radiohead si iubesc jazz-ul. E o greseala sa-l consideri pe Norman Cook un DJ ce compune cascadorii doar pentru a se mentine pe val. Cook este un magician englez al beat-urilor si un muzician care a experimentat mult inainte de formula Fatboy Slim.

Accente retro
In liceu a fost bateristul si vocalistul trupei new-wave Disque Attack si, in timp ce studia politica, sociologie si engleza la Brighton Polytechnic, era basist in grupul The Housemartins. Trecerea de la rock la muzica electronica a fost sigilata odata cu proiectul Beats International si mai tarziu a prins contur cu Freakpower, Pizzaman si The Mighy Dub Katz.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare