; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Phileas Fogg 0dd6c15

S-au reluat filmările la noul serial „Ocolul Pământului în 80 de zile”

24 September 2020

David Tennant (49 de ani) joacă rolul lui Phileas Fogg în noua adaptare după celebra carte a lui Jules Verne, filmată inclusiv în România, la care tocmai s-a reluat lucrul, informează radiotimes.com. 

 

Romanul clasic de aventuri scris de Jules Verne, publicat întâi în foileton în 1872 și apărut pentru întâia oară în volum în anul următor, îl are ca eroul pe pedantul gentleman londonez Phileas Fogg, care face pariu cu prietenii săi din Reform Club că va reuși să facă ocolul Pământului în 80 de zile. Acesta pleacă în aventură pe 2 octombrie 1872, însoțit de valetul său francez, Passepartout. 

 

Povestea a avut până acum numeroase adaptări, cele mai cunoscute fiind cea din 1956, cu David Niven în rolul lui Phileas Fogg, mini-seria TV din 1989, cu Pierce Brosnan în rolul principal și filmul din 2004, cu Steve Coogan. 

 

Noul serial cu David Tennant („Dr. Who', „Mary regina Scoției', „DuckTales') are opt episoade și este produs de BBC și Slim + Television împreună cu studiourile Palladium din Africa de Sud, Daro Film, France Televisions, ZDF și RAI. Scenariul este scris de Ashley Pharoah („Life on Mars') și Caleb Ranson („Child of Mine'). 

 

Devotatul Passepartout este interpretat de actorul francez Ibrahim Koma. Personajul inspectorului Fix, de la Scotland Yard, care se află peste tot pe urmele celor doi, a fost transformat acum într-o jurnalistă pe nume Abigail Fix. Aceasta este jucată de Leonie Benesch (interpreta prințesei Cecile din „The Crown' și a Gretei Overbeck din „Babylon Berlin'). 

Filmările au început în februarie 2020, în principal în Africa de Sud și în România, au fost întrerupte din motive de pandemie, iar recent au fost reluate. Serialul, care urma să fie lansat la sfârșitul anului, se va difuza, probabil, la începutul anului 2021. Simon Crawford Collins, producător executiv la BBC (citat de willowandthatch.com) a spus că „serialul va fi plin de adrenalină, de însuflețire și, desigur, de foarte mult umor'. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare