; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

10869744_10152934889663633_236342088188047733_o

S-au ales finaliștii X Factor: doar 4 dintre cei 6 semifinaliști s-au calificat în finală

20 December 2014

Cei mai buni dintre cei mai buni au făcut spectacol pe scena X Factor și doar patru dintre cei șase semifinaliști s-au calificat în Marea Finală ce va avea loc a doua zi de Craciun, pe 26 decembrie, la Antena 1. Tot aseară Delia a oferit un recital de zile mari și a demonstrat că merită cu prisosință ca melodiile sale să conducă topurile muzicale.

10869744_10152934889663633_236342088188047733_o

De data aceasta, cei care au trimis concrenții direct în finală au fost telespectatorii Antena 1 care au decis ca Alexandra Crișan, Adina Răducan, Trupa 69 și Alessio Padeu să se bată pentru trofeul X Factor și pentru marele premiu în valoare de 100.000 de euro.

Astfel, pentru prima dată în istoria X Factor, după patru ani, o trupă ajunge în finală, făcînd astfel posibil ca trofeul să ajungă nu la unul, ci la doi concurenți! Delia se poate considera un mentor fericit, pentru că este singura norocoasă din concurs care și-a văzut ambii semifinaliști duși de votul publicului direct în finală. Se pare că prezența părinților săi sosiți tocmai din Italia pentru a-l susține, i-a purtat noroc lui Alessio Paddeu, italianul ce începe să se simtă tot mai puțin străin în țara noastră. A fost seara premierelor la X Factor – părinții lui Alessio au ieșit pentru prima oară din țara lor natală, iar fiul și mama au cântat împreună pe scena X Factor. În prima parte a emisiunii Alessio a făcut duet cu Lora, iar pentru cel de-al doilea moment, a arătat că are curaj și știe să-și susțină punctul de vedere în fața mentotorului său, Delia, pentru a fi sigur că poate oferi publicului cea mai bună interpretare a sa.

Trupa 69 s-a bucurat de sprijinul publicului care a dovedit că-i iub ește și-i apreciază și consideră că merită să ajungă în finală.

Horia Brenciu si Ștefan Bănică nu au fost la fel de norocoși precum Delia. Fiecare dintre ei a pierdut unul dintre cei mai buni concurenți din echipă, concurenți care nu o dată au reșit pe parcursul X Factor să ridice sala în picioare și să ofere momente artistice memorabile. Așa se face că Sergiu Braga, cel mai înalt concurent din istoria X Factor, a părăsit aseară concursul, în aplauzele tuturor. A venit la X Factor să cucerească o fată, iar acest obiectiv a fost atins imediat după primul său moment artistic de la audiții. „Am cîștigat X Factor pentru că am câștigat inima fetei!', a spus fericit Sergiu Braga la finalul parcursului său.

Tot ceea ce a oferit Sergiu Braga pe scena X Factor, dar și în spatele ei a fost un exemplu de modestie, de hotărâre, de bun simț. „Eu am învățat mai multe de la el decât viceversa', a spus emoționat mentorul Horia Brenciu. „Ai fost un tezaur pentru mine. Această prietenie nu o să se încheie aici', i-a promis Horia Brenciu, singurului concurent care își făcea bagajele înaintea fiecărei ediții, neîndrăznind să spere că va merge mai departe.

Tot voturile telespectatorilor au decis ca drumul Nicoletei Nucă la X Factor să se oprească aici. „E greu de acceptat, dar până la urmă ăsta e concursul, asta înseamnă votul publicului.', a spus cu părere de rău mentorul ei, Ștefan Bănică. „Să nu te oprești aici! Drumul tău este numai și numai pe scenă. Sper ca această semifinală să-ți deschidă uși, pentru că le meriți din plin. Sunt foarte mândru de tine și de tot ce ai făcut până acum!', a continuat el.

Horia Brenciu merge mai departe în finală cu Adina Răducan, concurenta de doar 16 ani care, în prima parte a emisiunii a interpretat alături de Daniel Buzdugan un colaj de melodii românești vechi. De altfel, toate melodiile alese de Horia Brenciu pentru seara semifinalei au fost din repertoriul românesc, lucru pentru care a fost deseori lăudat de colegii săi din juriu, Ștefan Bănică și Delia care l-au felicitat pentru alegerile muzicale. Născută în aceeași zi cu maestrul Nelu Ploieșteanu, Adina Răducan nu va uita probabil niciodată această aniversare, cînd o sală întreagă i-a cîntat La mulți ani, iar DJ-i i-au fost simpaticii Răzvan și Dani.

Ștefan Bănică merge mai departe în finală cu Alexandra Crișan, concurenta în fața căreia mentorul său și-a scos pălăria de două ori. Alexandra a deschis seara X Factor cu un duet original alături de CRBL. „Dacă vreți valoare, dacă vreți un om care să facă din asta o meserie, votați!', i-a îndemnat Ștefan Bănică pe telespectatori care se pare că i-au urmat îndemnul și au trimis-o pe Alexandra în Marea Finală din 26 Decembrie.

Rafaelo Varga, cel mai emoționat concurent de la X Factor și sigurul care l-a făcut pe Stefan Bănică să plângă a revenit pe scena X Factor, unde s-a bucurat de o primire călduroasă, dar și de daruri. Fără nici un ban în buzunar, dar cu sufletul plin de bucuria de a se reîntâlni cu echipa care i-a ascultat emoționanta poveste de viață, Rafaelo Varga a plecat acasă cu un cec de 2000 de euro. Mai mult decât atât, Rafaelo Varga a povestit fericit că este pe cale să îşi împlinească cel mai mare vis al său, acela de a se muta în Bucureşti, în sânul unei familii adevărate.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare