; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

81829542_1534985859989579_6856220014414330269_n

S-a stabilit data de la care Ducii de Sussex nu vor mai reprezenta monarhia britanică

20 February 2020

Prințul Harry și Meghan Markle se pregătesc de ultimele evenimente ca reprezentanți ai casei regale a Marii Britanii, motiv pentru care vor reveni pe meleagurile Angliei. 

Conform unui comunicat oficial al Casei Regale, Harry şi Meghan nu vor mai reprezenta monarhia britanică din data de 31 martie anul acesta. Decizia a fost luată după ce Ducii de Sussex au anunţat la începutul acestui an că își doresc să facă un pas înapoi de la îndatoririle legate de Casa Regală.

Cei doi duci de Sussex nu vor mai beneficia astfel de biroul din Palatul Buckingham şi vor fi reprezentaţi de o fundaţie pe care ei au înfiinţat-o.

Cuplul va avea șase evenimente la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie, ultimul fiind Serviciul Commonwealth pe 9 martie, unde se va alătura Reginei la Westminster Abbey. Deși au decis să se mute pentru moment în Canada,  Harry și Meghan au promis să nu întoarcă spatele Marii Britanii și au menționat că vor reveni „în Regatul Unit în mod regulat', a declarat purtătorul de cuvânt al acestora.

Perioada de retragere a celor doi a intrat în tranziție pentru un an de zile. În acea perioadă de tranziție, Harry, de 35 de ani și Meghan, de 38 de ani, nu își vor folosi titlurile Sale Alteța Regală și Alteța Sa Regală, dar le vor păstra totuși – lăsând celor doi posibilitatea să se întoarcă cândva în viitor daca așa le va fi dorința.

Harry va rămâne, de asemenea, al șaselea pe linia tronului, fără nicio schimbare în linia succesiunii. În mod similar, Harry își va păstra gradele de maior, locotenent comandant și șef de escadron în timpul perioadei de tranziție de un an, dar nu le va folosi și nici nu va îndeplini funcții oficiale asociate cu rolurile.

 
 
 
 
 
 
 
 
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare