; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Margot Kidder Superman

S-a stabilit cauza decesului actriţei Margot Kidder, cea care a jucat rolulul Lois Lane din „Superman”

09 August 2018

Actrița Margot Kidder, cunoscută mai ales pentru rolul Lois Lane, iubita lui Superman din seria de filme cu același nume, în care supereroul era interpretat de Christopher Reeve, a murit duminică, 13 mai, la vârsta de 69 de ani. Potrivit presei de peste ocean, actrița s-a sinucis  cu o supradoză de droguri, potrivit unui raport al medicilor legişti care s-au ocupat de acest caz. Raportul nu specifică, însă, ce substanţe a folosit actriţa pentru a se sinucide.

 

În urmă cu câțiva ani, Margot a fost diagnosticată cu sindrom maniaco-depresiv, cunoscut şi sub denumirea de tulburare bipolară, ce se caracterizează prin schimbări extreme de dispoziţie, de la depresii severe până la episoade maniace, în cursul cărora bolnavii tind să aibă o dispoziţie euforică, să fie hiperactivi, agitaţi şi fără să simtă necesitatea somnului. Totodată, în cursul episoadelor depresive, persoanele care suferă de această tulburare sunt triste, se simt fără speranţă, vinovate şi/sau fără valoare şi au un nivel scăzut de energie.

 

Margot Kidder a jucat alături de Christopher Reeve (Superman / Clark Kent) în primul „Superman' (1978) și în următoarele trei urmări: „Superman II' (1980), „Superman III' (1983) și „Superman IV: Lupta pentru pace' / „Superman IV: The Quest for Peace' (1987). Partenerul ei, Christopher Reeve, a murit în 2004, în urma complicațiilor unei infecții, după nouă ani de când devenise tetraplegic din cauza unui accident de călărie (alimentând legenda urbană referitoare la „blestemul lui Superman'). În 2016, Kidder declara pentru site-ul Hey U Guys că alchimia cu Reeve era autentică „pentru că noi veneam din zone similare, iar el semăna cu unul dintre frații mei (actrița a avut trei frați, John, Michael și Peter, n.r.). Deci energia dintre noi era aceea dintre un frate și o soră care a trecut ușor drept energie romantică. Nimeni nu a remarcat asta și a mers. Nu am avut nevoie să creăm o realitate diferită'.

 

O celebritate prea mare

A debutat în serialul „Wojeck', în 1968, iar primul rol într-un lungmetraj a fost cel din filmul canadian „The Best Damn Fiddler from Calabogie to Kaladar', în 1969. Dar canadianca a devenit cunoscută abia după ce a ajuns la Hollywood, a apărut în câteva seriale, „McQueen', „Mod Squad', „Nichols', apoi a semnat pentru rolul Lois Lane. Margot Kidder era cu patru ani mai mare decât Christopher Reeve, deși scenariul spunea că ar fi trebuit să fie mai mică, dar asta nu a împiedicat-o să facă un rol care-a propulsat-o brusc. „Nimic nu te poate pregăti pentru momentul în care devii brusc celebru în toată lumea, a fost un adevărat șoc', a declarat actrița. Iar urmările nu s-au lăsat prea mult așteptate. Publicitatea excesivă a avut efecte mai mult decât dăunătoare, în 1996, Margot Kidder era maniaco-depresivă. După trei căsătorii și mii de dolari cheltuiți pe medicamente, în 1996, actrița a fost găsită pe străzile Los Angeles-ului, pe lângă studioul în care se filmase primul „Superman', cu părul ras cu lama chiar de ea și o parte din dinți scoși, convinsă că primul ei soț vrea s-o omoare. Poliția a plasat-o într-o clinică psihiatrică. Actrița a reușit apoi să treacă peste problemele de sănătate mintală, devenind apoi o ambasadoare și susținătoare a celor care trec prin același iad prin care a trecut și ea.

 

O supereroină

Nu a avut o viață ușoară, înainte de a fi diagnosticată cu tulburare bipolară, în 1996, în 1990 a avut un accident de mașină după care a avut nevoie de doi ani de recuperare. Dar s-a refăcut, și-a reluat cariera, iar în 2005, a devenit cetățean american. Așa cum ea însăși a fost ajutată când a avut nevoie, Margot Kidder s-a implicat activ în acțiunile împotriva războiului din Irak și a participat la manifestațiile împotriva conductei de petrol dintre Alberta și Texas, în 2011. Iar pentru că în 1996, alții au strâns-o pe ea de pe străzi, în ultimele luni ale vieții, actrița și-a deschis casa din Livingston, Montana, dependenților de droguri pentru a-i ajuta, dar intențiile ei bune nu au avut și o finalizare pe măsură. Apropiații acesteia au povestit pentru DailyMail.com că beciul vedetei devenise laborator de droguri, că noii „chiriași' furaseră tot din casă, bijuterii, artgint, inclusiv pastilele actriței. „Margie chiar nu știa să cunoască bine oamenii', a declarat Louisa Willcox. Conform managerului ei, Margot Kidder a încetat din viață pe 13 mai, în somn. La apariția veștii, Mark Hamill, Luke Skywalker din „Star Wars', a scris pe Twitter: „Pe ecran, era magică. În afara camerei de filmat, era una dintre femeile cele mai drăguțe, adorabile și grijulii pe care le-am cunoscut vreodată. Îmi vei lipsi Margot Kidder. Moștenirea ta va trăi întotdeauna'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare