; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

0831BD2A 08D1 4686 BA5D 9640010A00F9

S-a râs, s-a plâns și s-a dansat! Elena Gheorghe – show cu muzică armânească în fața a ​​​​​​peste 4000 de oameni

27 May 2019

Joi seara, Sala Palatului a devenit neîncăpătoare pentruromânii și aromânii veniți la concertul de muzică armâneascăsusținut de Elena Gheorghe, „Lunâ Albâ'. S-a dansat, s-a râs, au existat și momente pline de emoție, a fost exact așa cum artistale-a promis fanilor va fi.

 

    Elena și-a fermecat publicul încă de la început, când sala aizbucnit în ropote de aplauze atunci când s-au auzit primeleacorduri din Lunâ Albâ', piesă ce a depășit deja 17 milioane de vizualizări pe YouTube. Seara a continuat cu cântece celebrearmânești (Ela Ela, Pamporea, Un trandafil creasti la firida), darși cu piese noi, incluse pe noul album al artistei. Nu au lipsit niciinvitații speciali, artiști consacrați ai comunității armănești, ca Sirma Guci, Gicu Coadă, Steaua di Vreari sau Dani Peanci. Elena s-a ținut de cuvânt și a transformat Sala Palatului în celmai mare ring de dans, pentru ritmurile machedonești nu au lăsat pe nimeni stea jos și toată lumea a început intre înhore. Spectaculoase au fost și ținutele cu care artista șia făcutapariția pe scenă. Sute de metri de material, imprimat special, au fost folosiți pentru a crea rochiile pe care le-a purtat. În timpulconcertului, în culise, 5 persoane au fost tot timpul alături de Elena pentru a o ajuta se îmbrace și își așeze accesoriile.  Una dintre cele mai emoționante apariții a fost într-o rochiealbastră, ce avea imprimate fotografii ale bunicii ei, Dada. Elena a purtat această ținută atunci când a cântat melodia preferată a bunicii ei, M a ti s adar. Artista le-a povestit celor din sală cât de specială a fost relația pe care a avut-o cu bunica ei și cât de important este acest moment pentru ea.  Dada și-a dorit cântdespre rădăcinile mele și duc tradițiile mai departe. Suntfericită îi pot împlini visul si stiu cat de mult s-ar fi bucuratpentru mine. Sunt oameni care nu pleacã de lângã noi niciodatã, pentru cã îi pãstrãm mereu în gânduri şi amintiri. Cred fiecaredintre noi are un suflet pe care îl va simţi mereu aproape, pe care îl va purta veşnic în inimã. Pentru ei toţi, sã aprindem în searaasta stelele!', au fost câteva din cuvintele spuse înainte de a cânta piesa.

 

     Surprize au apărut și din rândul spectatorilor. Elena a întâlnitun grup de 10 prieteni veniți tocmai de la Sighetul Marmațieipentru a participa la concert. Astfel de momente sunt atât de frumoase pentru mine, pentru îmi dau seama muzica mea ajunge la inima oamenilor și asta face super fericită!', a declarat ea.

 

     Din primele rânduri nu avea cum lipsească familia, înspecial cei doi copii, Nicholas și Amelie. Nicholas nu și-a scăpatmama din priviri toată seara, ba a și fredonat alături de ea câtevapiese, iar micuța Amelie era fascinatã de tot ce se întâmplaacolo. La final a ajuns și pe scenă, unde nu știa exact dacă rămână sau se întoarcă spre bunici.

 

     Sunt foarte fericită pentru tot ce s-a întâmplat în aceastăseară, chiar de Ziua Națională a Armânilor. E un vis împlit, pentru așa cum am mai spus-o, Dada, bunica mea, și-a doritfoarte mult susțin un concert de muzică armânească de o asemenea amploare și știu de acolo, de Sus, a fost alături de mine. Sunt fericită pentru tot spectacolul a fost o parte din mine, mi-am pus tot sufletul în acest eveniment și bucur toți cei din sală au simțit asta. Am primit foarte multe mesaje încare oamenii mi-au spus s-au simțit mai degrabă ca la o petrecere, nu a fost un simplu concert. Și mai sunt foarte fericităpentru faptul am reușit încă o dată arătăm muzica are un limbaj universal și indiferent dacă ești român sau aromân, ritmulei îl trăiești cu aceeași intensitate. Am simțit asta și asearã, iarlucrul ăsta mi-a fost confirmat și de feed-back-ul pe care l-am primit. Una dintre fetele venite la concert mi-a scris: „Elena, eusunt armână, cred era firesc iubesc muzica asta, dar iubitulmeu este român și mi-a zis de mult nu i-a mai plăcut atât de tare la un concert'. Este unul din cele mai frumoase mesaje pecare le-am primit', a povestit Elena.

 

      Concertul Lunâ Albâ a marcat și lansarea albumului cu același nume, album de muzică armânească. Cele peste 500 de CD-uri puse în vânzare încă din seara evenimentului au fostepuizate, însă foarte curând acesta va fi diponibil în librăriileCărturești, magazinul Muzica și on-line.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare