Homepage  / Vedete străine

Ryan Gosling a fost la un pas să refuze rolul care i-a adus Globul de Aur. Cine l-a convins să accepte transformarea în Ken

Ryan Gosling a fost la un pas să refuze rolul care i-a adus Globul de Aur. Cine l-a convins să accepte transformarea în Ken
12

de Andreea Hentea,

Ryan Gosling a vorbit recent despre cum a fost pe punctul de a refuza rolul lui Ken din „Barbie” (care i-a adus o vizibilitate extraordinară și numeroase nominalizări importante, inclusiv la Oscar și la Globul de Aur) și despre cum s-ar simți dacă ar fi pus să cânte în direct la gala premiilor Oscar.

Ryan Gosling a fost la un pas să refuze rolul care i-a adus Globul de Aur

Într-un interviu amplu, recent publicat de variety.com, Ryan Gosling a povestit despre cum a fost pe punctul de a refuza rolul lui Ken.

Fără îndoială (în America, cel puțin), actorul a dat o nouă viață personajului. Numele lui este inscripționat pe haine precum puloverul pe care îl poartă Gosling, pe care scrie, de exemplu, „I am Kenough”, iar Ken a dominat Halloween-ul, inspirând unul dintre cele mai iubite costume ale anului – o bentiță și o pereche de role. Prin urmare, împreună cu Margot Robbie și cu regizoarea Greta Gerwig, Ryan Gosling l-a scos pe Ken dintre pereții cutiei sale fabricate de Mattel.

„Barbie” (2023)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

„Nu ne-am fi putut imagina pe altcineva capabil să facă tot ce era nevoie în rolul lui Ken și, pe deasupra, să aibă modestia de a fi «doar Ken» într-un film cu Barbie. Nu știu prea multe mari vedete masculine care ar lucra – cu o regizoare, mai ales – la un film în care personajul lor nu are rolul titular. Și eu, și Greta, am simțit că Ryan nu este genul ăla”, a spus Margot Robbie despre partenerul ei din film. Actrița a mai vorbit despre abilitățile unice ale lui Gosling de a trece de la comedie la dramă, de-a fi sincer, nu sarcastic și, mai ales (a ținut ea să sublinieze), „de a arăta superb. Ken al nostru trebuia să aibă și asta”.

Carisma actorului a ajutat filmul să ajungă la 1,4 miliarde de dolari încasări pentru Warner Bros., iar Gosling a obținut una dintre cele opt nominalizări la Oscar ale filmului, pentru că a reușit să adauge neașteptate straturi de energie unei jucării care nu avea niciun fel de caracteristici.

La fel de adevărat e că, fără talentul și expresivitatea lui Gosling, piesa despre fragilitatea masculină „I’m Just Ken”, o baladă în stilul anilor ’80 compusă de Mark Ronson și Andrew Wyatt, nu ar fi avut atâta succes. Nominalizată la Oscar pentru cel mai bun cântec original, aceastsa a fost considerată reversul comic al piesei „What Was I Made For?”, compusă de Billie Eilish pentru același film și nominalizată, de asemenea, la Oscar.

Ce a declarat Ryan Gosling despre rolul său din filmul „Barbie”

„Este cel mai dificil rol pe care l-am jucat vreodată”, a spus actorul de 43 de ani despre rolul pe care inițial a fost pe punctul de a-l refuza, din cauza imposibilității sincronizării cu alte proiecte, dar și a fricii justificate de-a întruchipa un personaj considerat o glumă în cultura pop.

Chiar dacă înțelesese, apoi, că programele de filmări nu vor fi un obstacol real, Ryan Gosling tot continua să refuze proiectul, iar cu cât spunea mai ferm că nu-l va face, cu atât Greta Gerwig și Margot Robbie insistau, spunând: „O să o facem și va fi foarte distractiv”.

Gosling nu înțelegea de ce Greta Gerwig nu voia să se gândească la un alt actor, dar regizoarea nu avea niciun nume de rezervă în minte. În plus, când scrisese scenariul în pandemie, împreună cu Noah Baumbach, deși nu-l întâlnise niciodată pe Gosling, notase „Ken – Ryan Gosling” în pagini.

Până la urmă, Gosling s-a gândit: „Cine sunt eu să mă cert cu Greta Gerwig și cu Margot? Ele au avut o viziune despre asta, în care cred mai mult decât mine”, așa că a început să cedeze și s-a gândit: „Ele văd ceva ce eu nu văd”. „Acum înțeleg, dar mi-a luat ceva timp”, a povestit acesta.

Ryan Gosling a vorbit despre provocările pe care le-a întâmpinat

O dată ce a acceptat rolul, Gosling a făcut tot posibilul să și-l reprezinte cât mai bine pe Ken. „A fost ca o acrobație la trapez fără plasă de siguranță să joc pe cineva a cărui apariție emblematică e în pantaloni scurți și fără cămașă”, a spus Gosling. El a săpat printre propriile amintiri din copilărie, printre care momentele în care cânta la nunți, ca să se facă remarcat. După ce s-a mutat cu familia în America din micul oraș canadian Cornwall, din Ontario, Ryan Gosling a avut mare succes, la 12 ani, la emisiunea „The All-New Mickey Mouse Club” unde a apărut alături de Britney Spears și Justin Timberlake.

„Voiam să mă asigur că sunt capabil să-l joc, fiindcă nu concepeam să fiu tipul care a compromis filmul «Barbie». Dacă tot o făceam, trebuia să mă întrec pe mine”, a mai povestit Gosling. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar de două ori, pentru rolurile din „La La Land” (2016) și „Singurătate în doi” / „Half Nelson” (2006).

Ryan Gosling a mai povestit că rolul lui Ken nu i-ar fi reușit niciodată dacă nu ar fi fost ajutat de cele trei prezențe feminine esențiale din viața lui: soția lui, actrița Eva Mendes, care l-a ajutat să-și repete replicile în timpul carantinei impuse de COVID, și cele două fiice ale lor, Esmeralda Amada (9 ani) și Amada Lee (7 ani), care l-au ajutat să învețe mișcările de dans pentru „I’m Just Ken”.

Tot soția lui l-a sfătuit să îl joace pe Ken ca făcând continuu eforturi de a-i atrage atenția lui Barbie, așa că el a hotărât să-l accesorizeze cu mai multe perechi de ochelari de soare și ceasuri, dublându-și șansele de a fi remarcat.

Actorul a fost dispus să încerce orice costum posibil, amintindu-și inclusiv de cum a interpretat un hamster pe vremea când apărea în „The Mickey Mouse Club”. Gosling a decis să-și decoloreze părul în ultimul moment (după ce a încercat o perucă și i-a displăcut total cum arăta) și s-a simțit, dintr-o dată, ca un copil de 8 sau 12 ani, „adică epoca în care deja mintea mea se întorsese”, a povestit el.

Unchiul lui i-a spus că va lua un Oscar

Gosling, care visa de foarte tânăr să devină actor, fiindcă era îndrăgostit de filme, a început să cânte la îndemnul unchiului său Bill. Acesta l-a luat deoparte când avea 7-8 ani și i-a spus că într-o zi va câștiga premiul Oscar. „Pur și simplu a apărut cu un album mare pe care îl cumpărase special și mi-a spus: «Îl voi umple cu toate realizările tale, până vei ajunge să iei Oscarul»”. Cum albumul era foarte scump, iar Ryan nu voia să-și dezamăgească unchiul, a început să cânte la nunți și în mall-uri, să meargă la prezentări de modă și să dea probe pentru diverse spectacole, în timp ce locuia încă în Canada.

Întrebat cum se va simți dacă va trebui să cânte la gala premiilor Oscar, Ryan Gosling, care a fost cândva liderul propriei trupe indie, numită Dead Man’s Bones și e obișnuit să cânte pentru mulțimi mai mici, a spus că „premiile Oscar sunt altceva, fiind urmărite de milioane de oameni”. „Încă nu am fost întrebat dacă o voi face, dar ar putea fi un risc prea mare. Nu știu cum ar funcționa, dar sunt deschis la asta”, a mai spus el.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton