Homepage  / Oscar / Vedete străine

Ryan Gosling a creat un moment memorabil pe scena galei Oscarurilor 2024. Momentul „I’m Just Ken”. VIDEO

Ryan Gosling a creat un moment memorabil pe scena galei Oscarurilor 2024. Momentul „I’m Just Ken”. VIDEO
6

de Andreea Hentea,

Cu puțin timp în urmă, la Hollywood a avut loc ceremonia premiilor Oscar, ediția a 96-a, desfășurată la Dolby Theatre din Los Angeles și transmisă de ABC. Amfitrionul galei a fost Jimmy Kimmel, aflat pentru a patra oară pe scena galei. Scurtă, bine organizată și fermecătoare, ceremonia a avut și momente muzicale și coregrafice remarcabile.

Fără palme, incidente și glume de prost gust, gala Oscarurilor s-a bucurat nu doar de filme extrem de puternice în competiție (care au făcut ca și maeștrii cinematografiei să fie defavorizați), ci și de excelente momente de muzică și dans.

Melancolie și mult roz

Dacă s-a apreciat că unii compozitori așteaptă zeci de ani pentru a câștiga un Oscar pentru cel mai bun cântec original, duo-ul de compozitori format din Billie Eilish și fratele ei, Finneas O’Connell, pleacă acasă cu al doilea premiu Oscar la această categorie, obținut în doar doi ani. Cei doi tineri și talentați frați au fost premiați acum pentru balada „What Was I Made For?” din filmul „Barbie”, producția Warner Bros. cu cele mai mari încasări din toate timpurile, care a fost hitul verii trecute.

Billie și fratele ei, Finneas, au cântat piesa așezați pe o scenă rotativă – cu Finneas la pian și Billie la microfon -cu mult roz pe fundal, însă tonul liric al piesei și vocea inconfundabilă și melancolică a solistei au cufundat sala în emoție și reculegere.

Un moment evocator de mare intensitate a fost și cel în care renumitul cântăreț Andrea Bocelli a interpretat celebra sa piesă „Time to Say Goodbye” împreună cu fiul său, Matteo Bocelli, pentru a ilustra momentul anual „In Memoriam” al Oscarurilor.

Deși totul a fost gândit ca un omagiu profund, organizarea sa a fost criticată, existând nemulțumiri profunde că actori îndrăgiți ca Lance Reddick, Treat Williams sau Frederic Forrest din „Apocalipsul acum”, ori Burt Young din „Rocky” au fost amintiți doar cu litere mici la sfârșit, alături de scriitori precum Cormac McCarthy („No Country for Old Men”), și că Terence Davies, Sinead O’Connor sau Paolo Taviani au fost expediați într-un post scriptum.

Momentul „I’m Just Ken”

Ryan Gosling, la cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar la HollywoodIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Cu totul altă stare a transmis piesa „I’m Just Ken”, din „Barbie”, cântată (și dansată) de Ryan Gosling. După ce s-a frământat îndelung cu privire la trâmbițata sa apariție muzicală – nu și singura! – pe scena Oscarurilor, Gosling s-a prezentat impecabil, transformând în grație cinetică evoluția lui Ken și arătând elegant și suplu în costumul extravagant, într-o nuanță fucsia intensă, cu ținte argintii, cu pantofi și ochelari de soare negri. Însoțit de un excelent ansamblu de dansatori, actorul a reconstituit pe scenă celebra scenografie a Madonnei pentru hitul „Material Girl”, fiind complet fermecător și nicio clipă ridicol. Momentul s-a încheiat, apoteotic, cu invitarea pe scenă a faimosului Saul Hudson, alias Slash de la trupa Guns N’ Roses.

De altfel, Ryan Gosling a dovedit o deosebită inteligență emoțională și abilitate artistică în felul în care l-a abordat pe Ken în „Barbie”, pe care l-a transformat, fără să aibă aproape deloc date de pornire pentru personaj, într-o apariție simpatică, isteață și cuceritoare și l-a ferit permanent de grotesc sau ridicol, ceea ce i-a adus nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar. În prezentarea laudativă pe care i-a făcut-o lui Ryan Gosling în prefața acestei categorii, Christoph Waltz a subliniat că „Ryan Gosling ne-a plăcut în Ken nu pentru că e ridicol, ci pentru că e amuzant și deștept”.

În timpul piesei cântate cu atâta energie și inventivitate pe scena Oscarurilor, în care a trecut cu microfonul pe lângă Greta Gerwig, Margot Robbie și Emma Stone și le-a invitat să fredoneze cu el, Ryan Gosling a fost atât de captivant, încât Emma Stone, partenera lui în trei filme („La La Land”, „Elita gangsterilor” și „A naibii dragoste”) a povestit că rochia ei s-a rupt la spate: „Am fost uimită de Ryan și de ceea ce făcea, iar numărul lui pe scenă m-a năucit, eram atentă numai la asta și probabil că atunci mi s-a rupt rochia”.

Actrița a mai spus însă că rochia a fost „cusută la loc” în culise chiar înainte de-a se întoarce pe scenă, așa că s-a bucurat în voie de statueta binemeritată, primită pentru rolul din „Sărmane creaturi”.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton