; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Russell crowe

Russell Crowe va juca rolul lui Roger Ailes, controversatul fondator al Fox News, într-o miniserie TV

27 June 2018

Cunoscutul protagonist al peliculei „Gladiatorul', Russell Crowe (54 de ani), va juca, potrivit publicației The Hollywood Reporter,  rolul controversatului fondator al Fox News, Roger Ailes, într-o miniserie TV care va fi produsă de Showtime (CBS).

 

Miniseria pregătită de CBS va avea opt episoade şi se va baza pe bestsellerul lui Gabriel Sherman, „The Loudest Voice in the Room”. Sherman, care a intervievat peste 600 de persoane pentru cartea sa, a scris scenariul pentru episodul pilot împreună cu Tom McCarthy, care a câştigat premiul Oscar ca scenarist al filmului „Spotlight' (2015).

„Într-o mare măsură, coliziunea dintre media şi politică a ajuns să definească lumea în care trăim astăzi”, a spus CEO Showtime, David Nevins, luni, comparând noua miniserie cu filmul „Cetăţeanul Kane/ Citizen Kane” (1941), de Orson Welles.

Povestea miniseriei va avea în centru ultima decată din viața lui Roger Ailes, în care acesta a devenit liderul de facto al Partidului Republican, dar va include şi momente din trecutul acestuia, precum o întâlnire cu Richard Nixon care i-a impulsionat cariera politică, precum şi acuzaţiile de hărţuire sexuală care au pus capăt şefiei sale la Fox News.

Anunţul despre această miniserie vine după ce Fox News a stârnit controverse prin modul în care a ales să prezinte criza migranţilor din SUA, multe vedete ale postului fiind de partea lui Donald Trump.

 

Fostul CEO al postului de televiziune Fox News Roger Ailes a murit în mai 2017, la vârsta de 77 de ani. El îşi dăduse demisia din funcţia de preşedinte-director general al Fox News în 2016, după ce a fost acuzat de mai multe persoane de hărţuire sexuală. De-a lungul vieţii, a ajutat la lansarea carierelor multor vedete TV, precum Sean Hannity, Bill O’Reilly, Megyn Kelly. Fox News este în continuare cea mai profitabilă companie a corporaţiei lui Rupert Murdoch, având anual câştiguri de peste 1 miliard de dolari.

În vârstă de 54 de ani, Russell Crowe, care s-a născut în Noua Zeelandă, dar a crescut în Australia, a câştigat, în 2001, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru prestaţia din “Gladiatorul”, primind alte două nominalizări la premiile Academiei americane pentru partiturile din “Scandal în industria tutunului/ The Insider” (1999) şi “O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind” (2001).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare