Homepage  / Știri

Rusoaicele plâng în hohote după ce Instagram a fost blocat în țara lor. „Viața îmi este luată”

Rusoaicele plâng în hohote după ce Instagram a fost blocat în țara lor. „Viața îmi este luată”

de Roxana Mirea,

Unii dintre cei mai celeberi influenceri din Rusia au izbucnit în lacrimi după ce au aflat că Vladimir Putin a restrictionat accesul la Instagram în contextul războiului împotriva Ucrainei declanșat de Rusia. Interdicția a intrat în vigoare luni, la doar câteva zile după ce Kremlinul a susținut că rețeaua socială provoacă o „incitare la violență împotriva rușilor”.

Influencerițele din Rusia, în lacrimi după restricționarea conturilor de Instagram

Înainte de a le restricționa conturile, personalități publice populare din Rusia au plâns în ultimele lor postări. O influenceriță chiar a susținut că simte că viața „i-a fost luată” din cauză că nu va mai avea acces la conținutul monetizat.

„Nu îmi este frică să recunosc că nu vreau să vă pierd”, le-a spus vedeta TV Olga Buzova, în vârstă de 36 de ani, celor 23,3 milioane de fani, potrivit Insider.

Nu știu ce ne rezervă viitorul”, a susținut ea în continuare în videoclipul de șapte minute. „Nu știu. Mi-am împărtășit viața, munca și sufletul. Nu am făcut totul pentru mine – aceasta este o parte a sufletului meu. Simt că o mare parte din inima mea și viața mea îmi sunt luate.”

Pe de altă parte, un bloggeriță de beauty din Rusia a plâns și ea la aflarea veștii că Instagram va fi restricționat. Videoclipul cu ea plângând a fost publicat pe Twitter de canalul de știri Nexta TV.

„Pentru mine, asta este toată viața mea. Este sufletul meu. Este singurul lucru cu care mă trezesc și adorm de cinci ani”, a declarat ea.

Bruneta a fost imediat criticată pe Twitter. „Nu-i pasă deloc de miile de morți, inclusiv de compatrioții ei. Evident, cea mai mare grijp a ei în acest moment este că nu va putea posta poze cu mâncarea din restaurante”, este descrierea celor de la Nexta TV.

„Ucrainenii plătesc cu viața, în timp ce rușii credeau că nu trebuie să plătească nimic?”, a scris cineva pe Twitter. Cu toate acestea, criticile nu au împiedicat și alte starlete să se plângă despre sfârșitul erei Instagramului în Rusia.

Valeria Chekalina, o influenceriță cu 10,5 milioane de urmăritori, a împărtășit un emoji în forma unei fețe care plânge și le-a spus fanilor să o găsească în alte aplicații, inclusiv Telegram. Liza Lukasheva – care are 1 milion de urmăritori – a distribuit un scurt videoclip luându-și rămas-bun de la fanii ei.

De ce a fost blocat Instagram în Rusia

Interdicția aplicată pentru Instagram vine în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Meta, care deține atât Instagram, cât și Facebook, a anunțat o nouă politică, interzicând instigările la uciderea lui Vladimir Putin sau la violența împotriva rușilor.

Cu toate acestea, Vladimir Putin pare să dorească, de asemenea, să limiteze cetățenii de la influențele externe și vocile disidente care pot fi găsite pe Instagram, potrivit nypost.com.

La începutul acestei luni, unii dintre utilizatorii de Instagram de elită ai Rusiei, inclusiv fiica oligarhului Roman Abramovici și fiica purtătorului de cuvânt al Kreminului, Dmitri Peskov, au vorbit împotriva invaziei Ucrainei. Având în vedere legăturile lor strânse cu Putin, președintele era probabil conștient de faptul că aplicația era folosită pentru a transmite mesaje anti-război.

Interdicția a fost anunțată vineri, autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia spunând utilizatorilor printr-un e-mail să-și mute fotografiile și videoclipurile de pe Instagram înainte de a nu mai putea să le acceseze, sugerând în același timp să treacă la „platformele de internet competitive” ale țării.

Șeful Instagram a spus că blocarea va afecta 80 de milioane de utilizatori de pe platformă.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton